Skolen - Tett på Oslo

Collage med bilder av elever som synger, spiller gitar, danser, løfter vekter og to elever som jobber med filmutstyr - Klikk for stort bilde

Vi er den frilynte folkehøgskolen som ligger nærmest Oslo.

 

"Scenen er din - Verden er vår!" er ikke bare et motto; det er vårt løfte til deg. På Follo Fhs får du sjansen til å pause, reflektere og finne din unike plass på livets scene. Med en forståelse av at vi alle er brikker i et globalt puslespill, oppfordrer vi våre elever til å heve blikket, å se utover horisonten.

Våre fag og aktiviteter er designet for å bygge broer – i klasserommet, i lokalsamfunnet, og på tvers av kulturer. Vi tror på å strekke grensene, tørre å utforske det ukjente. Ved å våge, vokser vi. Ved å dele, lærer vi. Og det er i dette modige utforskingsrommet at våre elever finner sin plass, i et skolesamfunn der du virkelig føler deg hjemme.

Velkommen til Follo Fhs – en trygg havn, et sted for raushet, og en arena for modig læring. Her er du ikke bare en del av vår historie; du er også med på å forme fremtiden. 

Velkommen til et sted der livet ikke bare læres, men leves.

Finn linjen for deg

Trivsel

 

Vi er en skole som de siste årene scorer høyt på trivsel blant elevene. Det gjelder under måltider, i timene og ikke minst er Follo en plass du vil føle deg hjemme. Kombinasjonen av tilgjengelige klasserom av høy standard, koselige internatrom og fellesareal gjør at totalopplevelsen blir så bra som mulig. Samtidig er det rom for å trekke seg tilbake og slappe av om man har behov for det. 

Hva vil det si at vi er en frilynt skole?

I gymsal. Seks elever, hånd i hånd, med armene hevet over hodet. Foran elevene sitter dirigent Astrid. I bakgrunnen står speilveggene. - Klikk for stort bilde

Follo Folkehøgskole er en folkehøgskole som står for frihet og fleksibilitet i læring, fri fra eksamener og karakterer, med fokus på personlig vekst og utvikling. Å være frilynt betyr også at vi ikke er knyttet til noen religiøs organisasjon. Vi verdsetter og respekterer hver enkelt persons livspraksis, politiske oppfatning, religion- eller kulturbakgrunn. Vårt mål er å skape et inkluderende og støttende læringsmiljø der alle kan føle seg velkomne og bli inspirert til å utforske, lære og vokse, både som individer og som del av et fellesskap.

Les mer om skolen