Bistandsprosjektet

Hvert skoleår samler elevene ved Nes vgs inn penger til barn og unge i Nepal. Skolen har gjennom flere år samarbeidet med Strømmestiftelsen og støtter nå Sjef i eget liv, dette er en ettårig utdanning for ungdom i alderen 13-19 år som har gått glipp av skolegang på grunn av fattigdom. Sjef i eget liv har prosjekter i Nepal, Bangladesh og Øst-Afrika.
 

En gruppe nepalske ungdommer har undervisning i livsmestringskurset "Sjef i eget liv". - Klikk for stort bildeBilde fra en Samvad-gruppe i Nepal Øystein Melhus Venås

 
"Målet er å gjøre ungdommene stolte og selvstendige. Ungdommene får gjennom programmet kunnskap om egne rettigheter, en yrkesutdanning og hjelp til å starte opp en liten virksomhet med mulighet til å tjene egne penger. Slik kan de unngå tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting." 

Strømmestiftelsen

 

I løpet av høsten arrangerer bistandskomiteen temadag og en aksjonsdag som vi kaller "gi en dag". På "gi en dag" så skaffer elevene seg jobb og gir en av sine dager til inntekt for prosjektet. Gjennomskoleåret arrangeres flere andre aktiviteter som sponsorløp, nattcup og kakesalg for å samle inn penger.

Bistandskomiteen ønsker flere engasjerte medlemmer. Ta kontakt hvis du ønsker å bidra! Ledere av bistandskomiteen er Jenny Slotterøy og Shaida Saberi.