Skoleplass
Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.
Venteliste vg1
Venteliste vg2
Venteliste vg3
Klasser og lærere
Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.
Elev-PC
Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for at du har en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Akershus, tilbyr fylkeskommunen en avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående. Når du har fått skoleplass, kan du bestille.
PC og Mac kjøpt gjennom ordningen skal settes opp som privat-PC, ikke som skole-PC. Skolekontoen brukes deretter for å få tilgang til programvare, printer og skolens nettverk.
Les mer om elev-PC og bestilling
Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac
For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Akershus fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 12. august eller en av de påfølgende dagene.
Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac
Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.
Visma InSchool
Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.
Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideoer
Digitalt skolebevis og fotografering
På Rud bruker vi både digitalt og fysisk skolebevis. Det fysiske skolebeviset brukes som nøkkelkort på ytterdørene.
Alle elever skal bruke PocketID som skolebevis fra høsten 2024. Dette er et digitalt skolebevis med bilde. Skolen tar bilder av nye elever i løpet av første skoleuke, også nye elever på skolen på vg2 og vg3. Du vil få beskjed om når det er din tur til å fotograferes. Du som allerede er elev på skolen fra før, trenger ikke å ta nytt bilde. Skolebildet ditt fra forrige skoleår blir brukt i det digitale skolebeviset.
Skoleskyss/busskort
Elever med mer enn seks kilometer reisevei har krav på skoleskyss. Du trenger ikke å søke om dette.
Sjekk om du har rett til skoleskyss
Spesialskyss
Elever med varig funksjonshemming eller sykdom har rett til fri daglig skoleskyss uavhengig av avstanden mellom hjem og skole. Gjelder dette deg, send e-post til skolen, rudvgs@afk.no.
Gratis lærebøker og andre læremidler
Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt.
Skap blir tildelt ved skolestart, ta med hengelås.
Se avtale om lån av læremidler
Lån og stipend
Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Elever i videregående opplæring kan få utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend.
Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no
Skoleferier og fridager
Se skoleruta for kommende skoleår
Rådgivere, miljøarbeider og helsesykepleier på skolen
Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg og vil være godt synlige gjennom hele skolestarten i sine oransje jakker og t-skjorter.
Les mer om skolens rådgivertjeneste
Reglementer
Lurer du på noe om fravær, skolereglementet eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole?
Se reglementer som gjelder for deg som elev
Oppstartsamtaler
Kort tid etter skolestart vil du, sammen med foresatte, få invitasjon til en samtale med din kontaktlærer. Før samtalen ønsker vi at du fyller ut et oppstartsskjema (DOCX, 42 kB).