Aktuelt

Velkommen til skolestart 2025!

Mandag 18. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon i forbindelse med skolestart.

Oppmøte første skoledag

Mange elever som sitter eller står ute i skolegården. Grønne trær og grønn plen. - Klikk for stort bildeElever i skolegården. Bjertnes vgs

Vg1 yrkesfag og Vg1 studiespesialisering

Alle Vg1-elever og deres foresatte blir invitert til oppstartsamtaler med kontaktlærer. Målet med samtalen er å bli litt kjent med hverandre allerede ved skolestart. Invitasjon til samtalene sendes på sms til elever og foresatte i løpet av uke 33.

Oppstartsamtalene vil foregå på dagtid mandag 18. og tirsdag 19. august.  

Det er ingen felles samling eller undervisning for Vg1-elevene mandag 18. Men tirsdag 19. august kl. 12.00 har Vg1-klassene felles oppstart i aulaen i 3. etasje. Deretter samles de klassevis med kontaktlærere fram til dagen avsluttes kl. 14.30. Vg1-elevene følger vanlig timeplan fra onsdag 20. august. Elevene vil se timeplanen sin i Visma InSchool.

Vg2 yrkesfag

Alle Vg2-elever på yrkesfag og deres foresatte blir invitert til oppstartsamtaler med kontaktlærer. Målet med samtalen er å bli litt kjent med hverandre allerede ved skolestart. Invitasjon til samtalene sendes på sms til elever og foresatte i løpet av uke 33.

Oppstartsamtalene vil foregå på dagtid mandag 18. august. Da er det ingen felles samling eller undervisning for Vg2 yrkesfag.

Tirsdag 19. august møter alle Vg2-yrkesfagelever i aulaen i 3. etasje kl 10.00. Deretter samles de klassevis med kontaktlærere fram til dagen avsluttes kl 13.00.

Vg2 studiespesialisering

Mandag 18. august kl 10.00-12.30. Alle møter i aulaen i 3. etasje, og samles deretter klassevis med kontaktlærere.

Vg3 påbygg og studiespesialisering

Mandag 18. august kl. 09.00-13.00. Alle møter i aulaen i 3. etasje, og samles deretter klassevis med kontaktlærere. Vg3-elevene følger vanlig timeplan fra tirsdag 19. august. Du som ikke er 18 år ennå, bør skrive ut avtalen om lån av læremidler, og få foresatte til å skrive under før skolestart. Da er du klar for tidlig bokutlevering.

Slik finner du fram til skolen.

Når får jeg svar på skoleplass?

Inntak til videregående skole skjer i flere runder.

  • 10. juli er første inntak klart.
  • 25. juli er andre inntak klart.

Søkere som ikke får skoleplass i de to første inntaksrundene, blir stående på venteliste.
Innen 1. september vil alle elever med ungdomsrett ha mottatt et tilbud om skoleplass.

Du får sms eller brev i posten når du har fått svar på søknad om skoleplass.

Har du andre spørsmål om inntak og skoleplass, henvend deg til Inntakskontoret i Akershus på telefon 22 05 50 22, eller e-post inntak@afk.no.

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.

Elev-PC

Alle elever må selv sørge for å ha en bærbar PC eller Mac til skolestart.

Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Akershus, tilbyr fylkeskommunen en avtale for kjøp av en PC tilpasset behovet til ditt utdanningsprogram, eller en Mac. Sjekk krav til egen PC/Mac i veiviseren på elev-PC-sidene. Veiviseren gir også svar på hvilke maskiner du kan kjøpe. Du kan bestille PC eller Mac når du har fått skoleplass.

PC og Mac kjøpt gjennom ordningen skal settes opp som privat-PC, ikke som skole-PC. Skolekontoen brukes deretter for å få tilgang til programvare, printer og skolens nettverk.

Les mer om elev-PC og bestilling

Aktiver skolekontoen din

For å kunne koble til trådløst nettverk, installere nødvendige programmer og skrivere på din PC eller Mac, samt få tilgang til Teams og InSchool (se avsnittet under), må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Akershus fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 11. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac

Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.

InSchool

InSchool vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontaktlærer og faglærere, fravær, anmerkninger, eksamenstrekk og karakterer i InSchool. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i InSchool.

Les mer om InSchool og se hjelpevideoer

Digitalt skolebevis og fotografering

Alle elever skal bruke PocketID som skolebevis. Dette er et digitalt skolebevis med bilde. Skolen tar bilder av nye elever på starten av skoleåret. Skolen sier ifra når det er din tur til å fotograferes.

Hvis du allerede har et bilde i PocketID fra forrige skoleår og gikk på en videregående skole i Akershus fylkeskommune, trenger du ikke å ta et nytt bilde.

Se mer om skolebeviset og nedlasting av appen PocketID

Fravær

Du melder fravær i InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte.

Se fraværsregler for alle elever i Akershus fylkeskommune 

Søk om skoleskyss

De fleste elever i Akershus må søke om skoleskyss.

Les mer om skoleskyssordningen på Ruter.no

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Se avtale om lån av læremidler

Lån og stipend

Elever i videregående skole kan søke lån og stipend fra Lånekassen. Elever i videregående opplæring kan få utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleruta

Se skoleferier og fridager for kommende skoleår

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens rådgivertjeneste

Reglementer

Lurer du på noe om fravær, skoleregler eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Se oversikt over reglementer som gjelder for deg som elev

Parkering

Det er begrenset med parkeringsplasser ved skolen. Vi oppfordrer alle til å benytte alternativ transport.

Les mer om parkering ved skolen

Spørsmål?

Har du spørsmål som du ikke finner svaret på her, ta kontakt med skolen.

Vi ønsker alle velkommen til skolestart!

Informasjon om rett til mer opplæring

Elever som ikke har bestått fag, har rett til mer opplæring i fagene, jf. forskrift til opplæringsloven §5-2.

Henting av vitnemål og kompetansebevis på skolen

Vitnemål/kompetansebevis kan hentes på skolen fra onsdag 25. juni kl. 10.00 til fredag 4. juli. Deretter fra mandag 4. august.

Nye regler for skoleskyss i videregående skole

Fra høsten 2025 må de fleste elever i videregående selv søke om skoleskyss.

Introdager for nye elever

Vi arrangerer introduksjonsdager for nye elever på Bjertnes videregående skole torsdag 14. og fredag 15. august.

En ekstra hyggelig dag på HO

Det ble perler og pizzasnurrer i klasserommet da elevene på Vg1 helse- og oppvekstfag fikk besøk av barn fra lokale barnehager. 

Hipp hurra for 17. mai!

Det ble en ekstra hyggelig formiddag på skolen da den årlige feiringen av nasjonaldagen fant sted. Hurra for engasjerte elever og gode opplevelser!

Yrkesfagprisen 2025

Tirsdag 29. april konkurrerte elever fra fem videregående skoler på Romerike om priser innenfor fem utdanningsprogram.

Aktiviteter seinvinters

Før en tidlig vår viste muskler, da vinter fortsatt var tema, var både Vg1 og Vg2 studiespesialisering på turer i nærområdet.

Tett på kildene

Det å bli kildebevisste samfunnsborgere er en stadig viktigere oppgave, og det gjelder å lære seg de riktige verktøyene for å kunne navigere i den uoversiktlige informasjonsstrømmen vi kan møte på. Med midler fra Fritt Ord har flere klasser ved skolen fått ekstra fokus på dette i undervisningen denne våren. 

Eksamen og standpunkt

Her er nyttig informasjon om eksamen og standpunktvurdering våren 2025.