Innhold i fagene – Vg1 IT og media
Produksjon og historiefortelling / Yrkesfaglig fordypning
I disse mediefagene lærer elevene kreativitet, design, visuell utfoldelse og historiefortelling. Elevene lærer å planlegge og gjennomføre praktiske medieproduksjoner og bruke teknisk og digitalt utstyr i praksis. Det jobbes mye selvstendig, men det er også mye gruppearbeid sammen med andre elever. Elevene lærer å bruke teknisk utstyr: Fotokamera, videokamera, mikrofoner, miksebord, studiolys m.m, og det er opplæring i spennende software: Adobe Photoshop (bilderedigering), Illustrator (tegne og designe profesjonelt), Premiere (videoredigering), Audition (lydredigering), DragonFrame (stop-motion) med mere.
Konseptutvikling og programmering
Konseptutvikling og programmering er et fag hvor vi lærer mye om å bruke teknologien til å skape ting. Det kan være illustrasjoner, apper, spill, animasjoner og liknende ting. Det handler også om å utvikle en ide fra skisse til ferdig produkt. Vi lager websider og mobil-apper, ved hjelp av html, css og javascript. Vi kan lage ’visuell kunst’ ved hjelp av programmering; eller vi kan lage et spill hvor programmering er metoden vi bruker. Mulighetene er mange!
Teknologiforståelse
I dette faget lærer elevene om grunnleggende datateknologi og datamaskinens oppbygning. Elevene jobber praktisk med å sette opp en server, klienter, nettverk, switcher med mer. Vi er også innom livestreaming hvor multikamera og bildemikser tas i bruk. Og vi ser på cybersikkerhet og datateknologiens muligheter og konsekvenser.
I tillegg til programfagene har du fellesfagene engelsk, matte, naturfag og kroppsøving i vg1.
Innhold i fagene – Vg2 Medieproduksjon
Design og visualisering
Dette faget tar for seg forskjellige måter å uttrykke seg visuelt. Det kan være å tegne med blyant på papir, eller det kan være å lage illustrasjoner i 3D-programmet Blender. Vi lærer å utvikle logoer og lage designmanualer. Vi ser på forskjellige stilarter som har eksistert igjennom historien fra kubisme til pønk, nasjonalromantikk til propaganda, 70-tallets motebilde til skrekkfilmenes estetikk. Vi lærer om perspektivtegning og fargesirkler, typografi og webdesign. Det jobbes med kreativitet, ideutvikling, bruk av virkemidler og historiefortelling.
Teknologi og produksjon
I dette faget får elevene prøve seg på mer avanserte medieproduksjoner enn i vg1. Det er fokus på teknisk utstyr og software, men også på profesjonelle fremgangsmåter og produksjonsprosesser. Elevene jobber alene og i grupper. Prosjektene pleier å inkludere podcast, spesialeffekter for film (Adobe After Effects), Youtube LiveStream med OBS, film/TV produksjoner m.m.
Konseptutvikling og kommunikasjon
I dette faget lærer du om hvordan du kan utvikle ideer til medieprodukter og mediekonsepter. Vi bruker mye praktiske eksempler og oppgaver med definerte oppdragsgivere og målgrupper for å bli vant til å tenke strategisk om kommunikasjon. Det kan være mindre bestillingsoppdrag, kampanjer i flere medier eller det å jobbe med historiefortelling ved f.eks å lage en kortfilm. Du vil bli kjent med virkemidler for mediepåvirkning i både tradisjonelle og nyere medier, og du vil lære å bruke kreative verktøy i ideprosessen.
Yrkesfaglig fordypning
I vg2 har elevene mulighet til å utplasseres i bedrift i faget Yrkesfaglig fordypning (YFF). I YFF vg2 får du oppleve realistiske arbeidssituasjoner gjennom enten praksis i en bedrift, eller gjennom å være med å etablere et «inhouse-byrå» på skolen med mål om å ta reelle oppdrag.
Vi er i kontakt med flere mulige arbeidsgivere her på Nesodden, men oppfordrer også til å bruke eget nettverk når vi ser etter praksisplasser. At timeplanen er tilrettelagt med en «praksisdag» i uken gjør det også mulig å pendle til Oslo.
I tillegg til programfagene har du norsk, samfunnsfag og kroppsøving i vg2.
Både i Vg1 og Vg2 har du 35 timer opplæring med både fellesfag og programfag per uke.