Restaurant- og matfag inviterer dere til et smakfullt måltid med varm fiskesuppe. Suppen må du lage selv, men vi deler oppskriften med dere og ønsker dere et smakelig måltid !
Jevnet fiskesuppe
Ca 15 g smør
Ca 15 g hvetemel
Ca 4 dl fiskekraft
80 g gulrot
30 g selleri
60 g purre
30 g fennikel
Ca 1 ts eddik
Ca 1 ts sukker
Salt?
Pepper?
1 eggeplomme
3 ss Crème Fraîche
300- 400 g fiskebiter
«pynt med gressløk og dill før servering
1. Kutt grønnsakene i julienne (så langt det lar seg gjøre)
2. Blansjer grønnsakene
2. Posjer fiskeskiven i lettsaltet vann, og rens fisken fri for ben og skinn
3. Lag jevning av smør og mel
4. Spe med fiskekraft
5. Ha i blansjerte grønnsaker
6. Sjekk at grønnsakene blir møre
7. Smak suppen til med eddik, sukker, salt, pepper
8. Leger suppen med egg, Crème Fraîche og evnt. litt fiskekraft (bland dette sammen med gaffel før det tilsettes i suppen)
9. Ha oppi fiskebitene
10. Server varm suppe med dill og gressløk på toppen