Opplæring i korn og gjærbakst hos 1RM
Som også byr på deilig brødoppskrift
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Vg1 RM har i en 4 ukers periode hatt opplæring innenfor korn som råvare til gjærbakst.
I dag avsluttet de perioden med storproduksjon av brød.
Elevene anbefaler denne oppskriften som gir luftige, grove brød med en smakfull krumme og skorpe:
Kneipp
1 l vann eller melk
50 gjær (blå)
1 ss salt
50 g margarin eller olje
150 g siktet rug (fin rug)
600 g sammalt hvete grov
Framgangsmåte maskin: (kan også produseres slik for hånd)
- Ha alle ingrediensene oppi maskinbollen
- Kjør med sakte fart til melet er blandet inn
- Elt videre i sakte fart i 15 min.
- Liggetid/heving dobbel størrelse (min 1. t)
- Form brødene ca 750g pr. emne (stk.)
- Rasking/etterheving i ca 40 min
- Pensles med vann eller melk
- Snittes
- Steikes v/ 210°C i ca 30-40 min
- Med fordel spray inn ekstra vann på brødene under steiking (damp)
- Avkjøling på rist
Publisert av Hege Balberg
Publisert 27.01.2021 08.49
Sist endret 22.03.2021 08.49