Opplæring i korn og gjærbakst hos 1RM

Som også byr på deilig brødoppskrift

Brød - Klikk for stort bilde
Brød - Klikk for stort bilde
Brød - Klikk for stort bilde
Brød - Klikk for stort bilde
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Vg1 RM har i en 4 ukers periode hatt opplæring innenfor korn som råvare til gjærbakst.

I dag avsluttet de perioden med storproduksjon av brød.

Elevene anbefaler denne oppskriften som gir luftige,  grove  brød med en smakfull krumme og skorpe:

 

 

Kneipp

1 l vann eller melk

50 gjær (blå)

1 ss salt

50 g margarin eller olje

150 g siktet rug (fin rug)

600 g sammalt hvete grov

950 g hvetemel

Framgangsmåte maskin: (kan også produseres slik for hånd)

  • Ha alle ingrediensene oppi maskinbollen
  • Kjør med sakte fart til melet er blandet inn
  • Elt videre i sakte fart i 15 min.
  • Liggetid/heving dobbel størrelse (min 1. t)
  • Form brødene ca 750g pr. emne (stk.)
  • Rasking/etterheving i ca 40 min
  • Pensles med vann eller melk
  • Snittes
  • Steikes v/ 210°C i ca 30-40 min
  • Med fordel spray inn ekstra vann på brødene under steiking (damp)
  • Avkjøling på rist