Skolens historie

Skolen ble etablert i 1967 som Ski yrkesskole for handel og kontor i Kirkeveien i Ski (nå Kontra kulturskole).

Ved innføring av videregående opplæring i 1976 fikk skolen navnet Kontra videregående skole. Høsten 1993 flyttet skolen til Ski Næringspark og byttet navn til Drømtorp videregående skole.

Skolen stod ferdig i ny drakt etter en ombygging og renovering av lokalene i 2008. Vi har et moderne auditorium, idrettshall, kantine og et innebygget skoletorg som sosial arena for lærere og elever.

Bygget med ”den røde klossen” skiller seg ut i en ellers så nøktern bebyggelse i Drømtorp næringspark. ”Klossen” gjenspeiler enden av en Ferrari på full fart inn i fremtiden. Drømtorp er i så måte en nytenkende skole med fokus på fremtiden – spesielt for våre elever, men også for alle de som jobber her.

Navnet Drømtorp er gammelt. På 1400-tallet kunne man finne Drymbulstorp. Drymbull er et personnavn, som er avledet av Drumbr som betyr trekubbe og torp som betyr tett bebodd, folksomt sted. Formen Drømtorp er registrert i 1578.

Der hvor Drømtorp videregående skole ligger i dag var det engang i tiden en sprengstoffabrikk. Fra høsten 1984 ble den nedlagt.

Bilde av skolen - Klikk for stort bildeDrømtorp vgs Christian Holter