Afrikamesterskapet

1STB og 2BUS har hatt et unikt tverrfaglig prosjekt i samfunnskunnskap og engelsk.

Sammen med sine faglærere Eirin Øgrim Ulvestad og Michael Evensen, undersøker og lærer 1STB og om konflikt, makt, propaganda, grensesetting og menneskesyn i Afrika. Rammen for det tverrfaglige AFCON-prosjektet er i første omgang fotballkampen mellom Elfenbenkysten og Nigeria. 2BUS undersøkte Boko Haram. Elevene bidro både på kjøkkenet og i klasserommet. 

1STB ble veldig engasjerte i prosjektet. - Klikk for stort bilde1STB er veldig engasjerte i prosjektet. Michael Evensen

Å se på Afrikamesterskapet i fotball kan gi deg flere innsikter og lærepunkter, både innenfor fotballen og utover. Afrikamesterskapet har ofte høy intensitet og kreativitet, og du kan lære mye om ulike taktiske tilnærminger, formasjoner og spillestiler. 

Afrikansk fotball er kjent for sin varierte spillestil. Forskjellige lag kan ha ulike tilnærminger basert på kulturelle aspekter, individuelle ferdigheter og lokale fotballtradisjoner. Dette mangfoldet kan gi deg innsikt i hvordan forskjellige tilnærminger kan være effektive. 

Fotball er ofte et speilbilde av samfunnet det spilles i. Afrikamesterskapet gir deg muligheten til å lære om kulturelle aspekter og samfunnsdynamikk gjennom fotballen. Dette kan bidra til en dypere forståelse av de ulike landene som deltar. Afrikamesterskapet er preget av stor entusiasme blant både spillere og tilskuere. 

Bilder fra prosjektet til 1STB