Restaurant- og matfag

Er du interessert i kosthold og ernæring? Liker du å tilberede og servere mat?

To kvinnelige lærlinger i kokkeuniform som tilbereder mat. - Klikk for stort bilde Camilla Aarsrud, Viken fylkeskommune

 

 

 

 

 

 

Holmen skole tilbyr restaurant og matfag Vg1 over ett eller flere år.

Her lærer du om:

  • kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Restaurant og matfag passer for deg som er praktisk anlagt, har godt håndlag, er kreativ, nøyaktig og serviceinnstilt.

Ved å velge restaurant og matfag kan du bli kokk, servitør, baker, konditor, pølsemaker, kjøttskjærer og slakter mm. 

Fag i Vg1

  • bransje og arbeidsliv
  • råvare, produksjon og kvalitet
  • yrkesfaglig fordypning
  • engelsk
  • kroppsøving
  • matematikk
  • naturfag