Kom i julestemning med Restaurant- og matfag

Prøv å bake tykklefser!

 

Tykklefse  - Klikk for stort bildeTykklefse AB

  

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Elevene ved Restaurant- og matfag har bakt tykklefser og her deler de oppskriften med fremgangsmåte og serveringstips:

 

Tykklefse

2 egg

2 dl farin

150 g smeltet smør

1,5 dl lys sirup

3 ts hornsalt

1 ts natron

5 dl surmelk (el. Kefir)

ca 1,1 kg hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggedosis
  2. Smelt smør og sirup
  3. Hell oppi surmelk i eggedosisen
  4. Ha hevemidlene i røra
  5. Ha oppi smør/sirup
  6. Bland inn melet, deigen skal ikke knas, den skal være litt løs
  7. Trille ut ca. 200 g emner, blir ca 10- 12 lefser,
  8. Kjevle de ca ½ tykke og runde, alle like runde (20-22 cm i diameter)
  9. Steikes på takke, trinn 5-6, i ca 3-5 min, jevnt brune på begge sider og gjennomstekte
  10. Legges oppå hverandre, under klede
  11. Avkjøles
  12. Kan fryses
  13. Servering: Smøres med smør (gjerne Kviteseidsmør), sukker, kanel eller brunost. Legg to og to lefser oppå hverandre, skjæres i snipper/trekanter

Utstyr: Bl.a.: Stor arbeidsbolle, tresleiv, kjevle (jevn/ikke rutet), stekespade el. bakstefløy og takke. Om du ikke har takke kan de steikes i steikepanne/jernpanne på plate.

 

Utskriftsvennlig versjon (PDF, 31 kB)