Nå er det tid for fisk og fiskesuppe

Skreiens ferd fra Lofoten til Rosenvilde  Fiskesuppe av skrei A.B  

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Restaurant- og matfag inviterer dere til et smakfullt måltid med varm fiskesuppe. Suppen må du lage selv, men vi deler oppskriften med dere og ønsker dere et smakelig måltid !

 

Jevnet fiskesuppe

 

Ca 15 g smør

Ca 15 g hvetemel

Ca 4 dl fiskekraft

80 g gulrot

30 g selleri

60 g purre

30 g fennikel

Ca 1 ts eddik

Ca 1 ts sukker

Salt?

Pepper?

1 eggeplomme

3 ss Crème Fraîche

300- 400 g fiskebiter

«pynt med gressløk og dill før servering

 

1. Kutt grønnsakene i julienne (så langt det lar seg gjøre)

2. Blansjer grønnsakene

2. Posjer fiskeskiven i lettsaltet vann, og rens fisken fri for ben og skinn

3. Lag jevning av smør og mel

4. Spe med fiskekraft

5. Ha i blansjerte grønnsaker

6. Sjekk at grønnsakene blir møre

7. Smak suppen til med eddik, sukker, salt, pepper

8. Leger suppen med egg, Crème Fraîche og evnt. litt fiskekraft (bland dette sammen med gaffel før det tilsettes i suppen)

9. Ha oppi fiskebitene

10. Server varm suppe med dill og gressløk på toppen

Klikk for stort bilde
Fiskesuppe av skrei - Klikk for stort bilde
Fiskesuppe av skrei - Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde