Kantina hjertet i skolen og elevenes pauserom!

Kantina vår er en møteplass på tvers av klasser og fag, et hyggelig sted for å dele måltider med andre.
Kantina finner du innerst i gangen i A- blokken, forbi biblioteket.

Hils på Anna, Stian og Hege – superteamet i kantina

 

 

 

 

 

 

Åpningstider:

Mandag 0800-1415
tirsdag 0800-1415
Onsdag 0800-1230
Torsdag 0800-1415
Fredag 0800-1415

Gratis frokost hver dag klokken 0800-0825

Måltidstilbudet

Elevene skal ha muligheten til å spise måltider som smaker godt, som gjør deg mett og som er rimelige. Et sted å spise i ro og mak alene eller sammen med andre.
Vi tilbyr gratis frokost hver dag, kom gjerne å spis, alene eller med venner, eller inviter klassen og læreren på et felles måltid.

Matvalget

 

 

 

 


Kantina tilbyr salatbar på vekt, påsmurt, og vi baker alt selv! Har alltid frukt, grønt og gode varme hjemmelagede lunsjer i storefri.

Matvalget

 

 

 



Vi har alltid et vegetarisk tilbud, all maten merkes for allergener og vi tilpasser allergener og livssyn ved etterspørsel. Si fra til de ansatte i kantina hvis du har behov for dette.

Det er tilgang på vannkoker, mikrobølgeovn og toastjern i kantinen, og alle er velkomne til å spise egen matpakke.

Priser

Målet vårt er at måltidene skal være det rimeligste i kantina.

Elevmedvirkning

Det er ønskelig fra høsten å starte opp et kantineutvalg hvor representanter fra elevrådet er med.

Hege, Stian og Anna som jobber i kantina ønsker også alle velkommen til å komme å snakke med dem.

Kantina skal bidra til en helsefremmende skole med godt læringsmiljø

På vår skole tilbyr vi måltider som er sunne, velsmakende og bærekraftige.
Skolen har Debio sertifisert bronsemerke, det betyr at vi må ha minst 15% økologiske varer i kantina, vi ligger på 23% økologiske varer.

Debio

 

 

 

 

 



Skolen vår har som overordnede mål, i alle deler av skolehverdagene, å gi elever kunnskap, livsmestring, bærekraft og medvirkning, også når det kommer til hvilke måltider som tilbys.

Skolen skal i praksis vise hva det er å spise verden bedre.

Måten maten er produsert på påvirker biologisk mangfold, klima og fordeling av jordas ressurser.

Helt konkret jobber vi for et mat -og måltidstilbud i kantina som:

  • Følger retningslinjene for mat og måltider i videregående skole
  • Bruker 30% økologisk mat
  • Kjøpe inn lokale råvarer
  • Holde matsvinnet så lavt som mulig
  • Ett gratis måltid hver dag

Dette er en del av Vikens strategi for helsefremmende skoler og bygger på FNs bærekraftsmål.
Måltidene vi serverer er basert på seks råd for bærekraftig måltid

Matvalget

 

 

 

 

 

Matsvinn

Vi ønsker å ha så lavt matsvinn som mulig, derfor er den eneste regelen her – ta så mye du vil, men spis opp!

Matvalget

 

 

 

 

Takk for maten!