Det er juni og vi feirer Pride!

Hvert år markeres Pride på Asker vgs, og dette året var ikke noe annerledes. I tillegg til flaggheising og utstilling i biblioteket, hadde psykisk helse-komitéen et eget initiativ for elevene. 

Eira og Silje fra psykisk helse-komitéen var med da skolen heiste regnbueflagget over skolegården. Dette er en årlig tradisjon ved Asker vgs.  - Klikk for stort bildeEira og Silje fra psykisk helse-komitéen var med da skolen heiste regnbueflagget over skolegården. Dette er en årlig tradisjon ved Asker vgs. Tarje RisbølSkolens psykisk helse-komité er en av de mest aktive komiteene. Enten det er verdensdagen for psykisk helse eller bare et hyggelig serveringstilbud i aulaen om morgenen så er de der for elevene. For å markere Pride valgte psykisk helse komiteen å dele ut pamfletter, brosjyrer og regnbue nonstop til elever på skolen. Pamflettene og brosjyrer var fra en rekke skeive organisasjoner, blant annet Skeiv Ungdom, Skeiv verden, Fri og PKI, og handlet om alt fra identitet til sex. 
 

Tre kvinnelige elever foran et regnbueflagg i aulaen. De deler ut brosjyrer og non-stop - Klikk for stort bildeEira og Silje satt fokus på skeives rettigheter og betydningen av et åpent samfunn med rom for mangfold. Tarje Risbøl


Leder for psykisk helse-komitéen Eira Erlandsen-Sele sier at: 

“Jeg synes det er ekstra viktig at vi markerer Pride på skolen i lys av Pride-flaggdebatten i Ålesund og skytingen på London som skjedde i forrige fjor. Selv en simpel markering som vår, er det med på å både synliggjøre og utdype lærere og elevers kunnskap rundt identitet, seksualitet og Pride. Jeg mener at alle små steg er gode steg for å fremme aksept rundt skjevhet. I de få årene jeg har levd har jeg lært at det ikke egentlig er noe stor forskjell mellom skeiv og streight kjærlighet. Det er som oftest bare kjærlighet. Steget mot mangfold er allerede gått, det er bare for oss å se det.”

Kloke ord fra en avtroppende leder på avgangstrinnet. Vi får håpe at det melder seg en like engasjert person til høstens komité også. 

God Pride!