Norgesmesterskap for ungdomsbedrifter: Resultatene er inne

Denne uken ble det avholdt Norgesmesterskap for ungdomsbedrifter på NOVA Spektrum i Lillestrøm.  Blant deltakerne var elevene våre fra Handsome UB, som presenterte sitt konsept med salg av pent brukte og eksklusive herreklær. Det var en idé som vekket interesse. - ikke i liten grad takket være god markedsføring, design og gjennomføring. 

Fire gutter og en jente fra Handsome UB poserer for kamera - Klikk for stort bildeKristian, Ulrik, Yasmin, Oskar og Jakob fra Handsome UB Sajandan Rutthira

 

Denne uken ble det avholdt Norgesmesterskap for ungdomsbedrifter på NOVA Spektrum i Lillestrøm. Av de 67 ungdomsbedriftene fra hele landet deltok, var seks fra Akershus.  Bedriftene konkurrerte i 15 kategorier, hvor de ble målt i alt fra bærekraft til stand og HR. Handsome sitt konsept er “kommisjonssalg av pent brukte og eksklusive herreklær til menn i alderen 18-30 år” (Ungt entreprenørskap, 2024).

På hjemmesiden deres kan man lese: 

“Vi så et behov for en merkevare-butikk som baserte seg på brukte klær for menn. Dette ville vi gjøre noe med! Vårt mål og vår visjon er at flere menn og gutter skal begynne å gå i brukte klær. Vil du være med på denne reisen? Bli giver eller kjøper av bruktklær! HandSome er en ny innovativ løsning som handler om at vi får inn pent brukte klær/merkeklær levert inn av herrer. Den som leverer inn klær får tilbake 60 % av videresalgsprisen og slipper å tenke på annonsering, pruting, bildetaging, prissetting osv. HandSome tar seg av hele prosessen og giveren får pengene rett i lomma" (Handsome, 2024)”.

Elevene forteller at de har etablert en egen nettbutikk med mulighet for betaling via Paypal. De har også hatt pop-up butikk på Omigjen i Slemmestad.  I butikken deres kan man “hand in” eller “get some”, et unektelig genialt ordspill som gjør både synliggjør oppskriften og fungerer som catchy slagord. Allerede har de sørget for at et titalls plagg har byttet hender.  
 


I løpet av dagen på norgesmesterskapet blir det fortalt at det nesten var umulig å komme til på standen for folk som ville snakke med gjengen. Her leverte elevene budskapet sitt på en god måte. Senere også fra scenen. 

Da juryen hadde avgitt sine stemmer var det klart at hele 10 priser gikk til Akershus, så vel som en rekke nominasjoner.  Handsome ble, sammen med syv andre, nominert til den gjeveste kategorien, Norges beste ungdomsbedrift. I tillegg tok de med seg tredjeplass for Beste HR-bedrift. Det er utrolige resultater i et år som betegnes slik av ledelsen i Ungt Entreprenørskap: -"Årets NM for ungdomsbedrifter må være det beste vi har hatt noensinne. Vi har sett et skyhøyt nivå på mange bedrifter i ulike kategorier, og spesielt elevenes engasjement for bærekraft og sirkulær økonomi har vært imponerende" (Ungt entreprenørskap, 2024). 

 

Fire gutter og en jente fra Handsome UB står på scenen med en pris i hånden.  - Klikk for stort bildeHandsome UB vant tredjeplass for beste HR, og en høythengende nominasjon til landets beste. Sajandan Rutthira

Det er bare å ta av seg hatten og si gratulerer så mye til Oskar, Jakob, Yasmin, Ulrik og Kristian! 

Vil du vite mer? 

Her finner du bilder av deltakerne fra Akershus og juryens begrunnelse. 

Her finner du hele resultatlisten.