Arrangerte kafé for familiene sine

I norsktimene ble klasserommet forvandlet til hyggelig kafé.

Elever og eldre. - Klikk for stort bildeElevene og gjestene koste seg på kafeen. Trine Borg- Heggedal / BVS

I norsk er det et mål at elevene skal øve på daglig kommunikasjon, som small talk. Akkurat dette fikk elevene i 1STA prøve seg på denne onsdagen hvor et ordinært klasserom på kort tid ble forvandlet til kafé med småbord, bevertning, varm kaffe og pyntede bord.

Elevene hadde invitert familie, som besteforeldre og foreldre, som var gjester på kafeen. Samme dag som kafeen var, var elevene som var i bakegruppa på skolekjøkkenet og laget kaker og annet. En annen gruppe sørget for innredning og bordpynt, mens noen i klassen hadde planlagt quiz og aktiviteter. 

Elever på kjøkken. - Klikk for stort bildeElevene som hadde ansvaret for serveringen bakte kaker på kjøkkenet. Heidi Tosterud Svanstrøm / BVS

Elevene i 1STA forteller at det var litt stress for å få alt klart, og at de rakk det såvidt før de første gjestene kom inn døra. Kakene var helt varme, så her snakker vi virkelig ferske varer på bordet!

En del av gjestene var elevenes besteforeldre. Det var derfor fint at elevene hadde planlagt å ha noen aktiviteter der temaet var det å være ung før og nå. Rundt bordene skulle alle snakke om påstander som ble satt frem, og det var rask summing på tvers av generasjonene.

Lærer Heidi Tosterud Svanstrøm takket gjestene for at de kunne komme, og sa at elevenes mulighet til å øve på muntlig kommunikasjon på denne måten er verdifull og lærerik. Elevene kan fortelle at de har måttet samarbeide og planlegge mye i forkant, og at det har vært litt travelt å få alt klart. De sa seg til slutt veldig fornøyde med kafeen sin denne onsdagen, og syntes det var artig med en annerledes norsktime.