Måltid med fokus på bærekraft og ernæring

1HSC har hatt sin første undervisningsøkt på kjøkkenet.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.


En dag med planlegging, innkjøp og tilberedning av bærekraftig og ernæringsmessig god mat. Janne Nordvang / BVS   

Etter et par oppstartsdager med fokus på klassebygging og relasjoner, startet Vg1 Helse- og oppvekstfag på fredag med sin første undervisningsøkt på kjøkkenet.

Klasse 1HSC hadde denne dagen fokus på bærekraft og ernæring, som en del av kompetansemålet om folkehelse. Etter å ha planlagt en meny ut fra tallerkenmodellen gikk elevene sammen med lærer på butikken for å handle, der fokuset var sunt og billig. Tilbake på skolen arbeidet de i grupper på kjøkkenet, laget mat, og inviterte noen av skolen ansatte på lunsj. En fin dag med mye læring, og en flott måte å bli kjent med hverandre på.