Praksisperioden vår i Kenya

Seks elever fra Vg2 helse- og oppvekstfag ved BVS har hatt praksisperiode i Giribe i Kenya. Her forteller de om oppholdet!

Elever i Kenya - Klikk for stort bilde BVS

Etter mye forberedelser som kakesalg, informasjonsdeling og pengeinnsamling var vi klare til å dra til Kenya 1. februar klokken 13.00.  Vi landet klokken 07.00 fredag morgen og satte kursen til Naivasha. Der skulle vi på gåsafari og sove en natt. Ettersom det var en lang fly- og biltur til Kenya, var alle ganske slitne. Etter en god natt søvn dro vi videre til Giribe, der vi skulle være i praksis og bo de neste 10 dagene.

Vi ankom Giribe lørdag klokken 19.00 og ble møtt med en stor og god middag. Da ble vi kjent med alle som bodde på dallaen og alle som skulle være med oss gjennom praksisperioden.

Signe og Eira var i praksis på skole. Der besøkte vi og var innom alle trinnene. Vi hadde mye forskjellig undervisning og vi lærte elevene om Norge og forskjellene fra Kenya. Vi lærte bort norske og engelske sanger og danser og tegnet paradis med kritt vi hadde med hjemmefra. Etter skolen snakket vi med jentegruppa i 8. klasse, dette prøvde vi å få til så ofte som mulig. Da snakket vi om alt og ingenting. Vi valgte å gjøre dette for å skape en god relasjon til jentene. Rollen vår var å være omsorgspersoner for alle elevene på skolen.

Johanna, Agnes, Ingrid og Linnea var på klinikken. Standardene i Kenya er noe helt annet en her i Norge. De har ikke samme ressurser eller teknologi som her, derfor var det litt utfordrende og både jobbe med dem, men også å se hvordan de utførte ulike ting. Vi var så heldige og opplevde å være med på 3 fødsler, men de bruker andre metoder så dette var et sterkt inntrykk å se med egne øyne. I løpet av tiden vi jobbet på klinikken utførte vi en Medical camp. Dette er en gratis klinikk dag, der alle fra hele område kom innom for å få undersøkelse og behandling.

Utenom praksis på klinikken og skolen, hadde vi en fest for barnehjemmet. Der utførte vi forskjellige morsomme konkurranser og spiste god mat. Det ble også en del dansing. Mot slutten av kvelden satt vi alle rundt bålet og fortalte historier og noen danset for oss.

Etter å ha bodd i Tumaini home i Giribe i 10 dager, dro vi videre til Mara Serena Safari Lodge. Her kjørte vi i safaribil ute på savannene og så ulike dyr jakte. Vi fikk se elefanter, sjiraffer, løver, gepard og antiloper. Etter safariturene gikk vi ofte til bassengkanten og solte oss, før vi skulle ut på enda en safari litt senere.

Etter to dager i Masai Mara, dro vi tilbake til Nairobi for å ta turen videre hjem. Det var en humpete flyreise hjem med to som hadde matforgiftning. Vi landet i Norge 13.30 og alle var klare for vinterferie.

Vi takker så mye for denne flotte opplevelsen, anbefales på det sterkeste!

 

Hilsen Signe, Eira, Johanna, Agnes, Ingrid og Linnea