Suksess med korn-frokost i skolens kantine

Skolens kantine har denne høsten lansert et nytt tilbud, i samarbeid med Matvalget.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Ann Kristin og Caroline i Matvalget har bistått skolen i arbeidet med økologisk kornbar-frokost. Trine Borg-Heggedal / BVS

Mandag 17. oktober startet fokusuke "Livsmestring", og kantina lanserte da en tørr kornbar som består av ulike kornblandinger av norsk økologisk havre og tørket frukt samt diverse toppings og melk eller plantedrikke. Her finnes også glutenfri og laktosefri alternativer. Den serveres fra kl 8.15-10.30 og er gratis for elevene i hele uke 42. Etter dette koster hver porsjon 20 kr. Caroline Schwanenflugel og Ann Kristin Wang fra Matvalget har vært til stede før og under lanseringen, og hjulpet til med menyen, presentasjonen og gjennomføringen.

Skolen har også fått med seg elever og ansatte i en kantine-ressursgruppe, som foreløpig består av tre engasjerte elever, avdelingsleder Evy Hoff-Olsen og kantinemedarbeider Christina. Viken fylkeskommune og Matvalget er involvert i arbeidet med omlegging til en mer helsefremmende og bærekraftig kantine.

På møtet kom det masse bra input og gode ideer til hvordan vi kan jobbe med at koble på elever og på sikt bruke kantinen som en pedagogisk arena.