Takk for i år og god sommer

Skoleåret 2023/24 er historie, og avslutninger og vitnemålsutdelinger er ferdige.

Elever. - Klikk for stort bildeHøytidelig avslutning på Vg2 yrkesfag. BVS

Forrige uke hadde vi avslutninger for alle avgangsstudenter og avgangselever. Vi startet med avslutning for studentene på Fagskolen på tirsdag. Med prorektor fra Fagskolen Viken/Akershus og representant fra Lillestrøm kommune tilstede, ble det en høytidelig avslutning etter to års studier.

Høydepunktet var overrekkelse av vitnemål til studentene. Vi fortsatte med avslutning for elevene på Vg2 yrkesfag torsdag og elevene på Vg3 fredag. Det ble høytidelige avslutninger for elever og foreldre etter endt tid på Bjørkelangen vgs, med underholdning, taler og utdeling av vitnemål og kompetansebevis.

Som vanlig har det vært mye spenning knyttet til eksamen hos både elever og lærere. Etter gode forberedelser og god innsats gjennom året og i eksamensperioden, ser det ut som det har gått svært så bra for de aller fleste. Og etter det vi ser er de aller fleste av skolens elever klare for neste etappe, enten det er studier eller læreplass. Selv om elevene forteller om et godt og trygt skolemiljø på skolen, ser vi som mange andre økende utfordringer hos de unge.

Vi har gjort oss erfaringer dette skoleåret som vi vil ta med oss når vi planlegger skolestarten til høsten. Blant annet har vi etablert et skolemiljøteam som er styrket med en person ekstra.

Sammen med elevrådsstyret har vi lagt planer for å gjøre skolestarten så bra som mulig for alle nye elever.

For min del er dette siste skoleavslutning som rektor på Bjørkelangen videregående skole. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle jeg har blitt kjent med opp gjennom årene på skolen. Vi har en unik mulighet her ute på bygda til å involvere lokalmiljøet i «laget rundt elevene».

Det har vært utrolig fint å se hvor mange som ønsker å bidra til «Veien mot voksenlivet» for skolens elever. Lokale bedrifter og næringsliv som tar imot elever og stiller kompetanse til disposisjon er viktige bidrag for elever og skole.

Jeg vil også trekke fram samarbeidet med Aurskog-Høland kommune. På flere områder begynner vi nå å få en god struktur på samarbeidet om ungdommene våre i et 13-årig perspektiv.

Skolestart for elevene til høsten er mandag 19. august. Skolen vil legge ut nærmere informasjon i god tid før skolestart.

Med ønske om en riktig god sommer!

Hilsen

Olav W.