Vant finalen og tok sitt tredje mesterskap

Det var Meny Stovner og Slummen som skulle krige om det store troféet i BVS-ligaen onsdag 7. februar. 

Spillere. - Klikk for stort bildeSlummen kunne løfte pokalen etter seier i finalen. Trine Borg-Heggedal / BVS

Finalen var den 51. kampen i BVS-ligaen denne sesongen, og alt lå til rette for en verdig og spennende finale. Dommer Bjørnar Hage var klar for oppgaven med å lede kampen, der nervene var til å ta og føle på både før og under kampen. Tribunene i BSF-hallen var fulle, og mange medelever hadde tatt turen i midttimen for å se på storkampen. Det var show i pausen, og god stemning både på banen og blant publikum.

Spillere. - Klikk for stort bildeLagene klare for finalekampen. Trine Borg-Heggedal / BVS

Ved seier ville Meny Stovner sikre seg «the double» denne sesongen. Slummen hadde på sin side vunnet BVS-ligaen to ganger tidligere, og ønsket å gå for sitt tredje strake cupmesterskap. Lagene hadde tidligere møttes ved fire anledninger. Det endte med ett uavgjort, to seiere til Slummen, og én seier til Meny Stovner. 

Storoppgjøret denne onsdagen bølget fram og tilbake. Begge lag viste tegn til noe slurv, kanskje grunnet nerver. Det ble utover i kampen mål til begge lag, og jubel hørtes fra tribunen. Det ble tatt i bruk VAR etter en hendelse i straffefeltet, men her viste videoen at det ikke var straffespark, til noen protester. 

Lagene fulgte hverandre fram til 2-2, som også var resultatet etter ordinær tid. Finalen skulle dermed avgjøres på straffer. Der var Slummen sterkest, og kunne jublende konstatere at den tredje finaleseieren var et faktum. Laget består av elever fra Vg3 idrettsfag. Vi gratulerer med seier!

Hallen. - Klikk for stort bildeTribunen var full av elever som heiet fram sitt favorittlag. Trine Borg-Heggedal / BVS

Kampene i BVS-ligaen har samlet mange elever for å se fotball gjennom vinteren. Alle utdanningsprogrammer og trinn har vært med, og både jenter og gutter har deltatt. Lærere har også stilt lag eller vært med på elev-lag. Dette har vært et viktig tiltak og vellykket arrangement for å skape godt skolemiljø, og aktivitet i midttimene. Miljøveileder Fredrik Tømte har vært primus motor for ligaen, og var også manager for Meny Stovner under finalen, hvor for øvrig også faglærer i fotball Mads Hansen var med som spiller.