Band

VELKOMMEN TIL BANDLINJEN PÅ FOLLO FOLKEHØGSKOLE – ET ÅR DER MUSIKKEN SPILLER HOVEDROLLEN!

Er du klar for et år der du virkelig kan vokse som musiker? På Bandlinjen ved Follo Folkehøgskole får du sjansen til å utvikle ditt musikalske talent, spille sammen med andre, og skape uforglemmelige musikkopplevelser! Band på Follo innebærer arbeid i alle sjangre og alle mulige instrumenter, være seg trommesett, blås, gitarer, stryk, elektronikk/laptop eller tangenter: Alle er velkomne på bandlinja!

SPILL, UTFORSK OG UTVIKLE DEG!

På Follo er det musikken som står i fokus. Med 18-20 timer linjefag i uken og et bandhus som er åpent 24/7, får du uendelige muligheter til å spille og perfeksjonere din kunst. Vi vet at nøkkelen til å bli en bedre utøver er å spille mye, og her hos oss får du den muligheten.

BANDLINJENS TRADISJONER OG MULIGHETER

Bandlinjen på Follo har en stolt tradisjon. Her blir du bedre til å spille ditt instrument om det er med stemmen eller instrumentet ditt og spille med andre. Gjennom året vil du delta i flere konserter, og kanskje vil du selv organisere og reise på en turné? Du får sjansen til å spille inn og produsere egen musikk i skolens velutstyrte studio. I tillegg har du kort reisevei til Oslo, med alt av kulturtilbud det fører med seg, bare 24 minutter med toget! Dette gjør at hovedstaden tidvis også vil fungere som vårt utvidede klasserom.

Alle elever på konsert med Vokallinjen i blackbox. De strekker armene fremover og synger og roper. Mørk blackbox. - Klikk for stort bilde

SAMARBEID SOM BERIKER

På Bandlinjen samarbeider vi tett med andre linjer som Hiphop, Vokal, Musikal, Dans og Film. Dette gir deg en unik mulighet til å utvide din musikalske horisont og være en del av spennende tverrfaglige prosjekter.

EN TRYGG OG UTTRYKKSFULL MUSIKER

Å arbeide i band og utvikle dine egne ferdigheter betyr at du vokser til å bli en trygg musiker som kan formidle både egne og andres låter foran et publikum.

Bli med oss på et musikalsk eventyr på Bandlinjen ved Follo Folkehøgskole! Utforsk nye musikalske landskap og skap minner som varer livet ut.

Ditt musikalske år venter. Søk skoleplass nå og forbered deg på et år med musikalsk utfoldelse og kreative samarbeid!

PODCAST om linjen!

Hva er Bandlinja?

Band-linjen har lange tradisjoner på Follo. Du blir bedre til å spille ditt instrument og spille sammen med andre. Vi spiller mange konserter gjennom hele året og reiser på turné. Du får opplæring i skolens velutstyrte studio der du spiller inn egen musikk.

Vi samarbeider også tett med linjer som Hiphop, Vokal og Film.

Det å jobbe i band og samtidig utvikle egne ferdigheter gjør at du blir en trygg musiker som klarer å formidle egne og andres sanger foran et publikum.

 

Søk skoleplass

Dette opplever du på Band

 • Undervisning i hovedinstrumentet ditt
 • Live konserter og musikkproduksjo
 • Masterclass og samspill
 • Tilgang til velutstyrte studioer og konsertscener · Innføring i lys- og lydteknikk
 • Låtskriving og musikkteori
 • Utøvende musikere som lærere
 • Linjeturer og studieturer, bl.a. hyppig bruk av Oslos yrende kulturliv
 • Innføring i musikkproduksjonsprogrammer som Pro Tools, Logic og Ableton Live.

Studieturer

Hele skolen reiser sammen til verdensmetropolen NEW YORK.

Her er det ubegrensede muligheter for alle linjer. Kultur, trening, sightseeing, konserter, forestillinger, utstillinger og alt annet du kan drømme om. Vi tar deg med på en studietur som vil utvide horisonten din og gi deg minner for livet.


 

Band og Ableton Live

På Follo spilles det alle slags band-instrumenter og har du laptop om ditt instrument er dette også stedet for deg. Hos oss er det plass til deg som er vant med å jobbe med musikk på soverommet og bruker programmer som Ableton Live.

Spørsmål og svar om Band

Du er ikke alene om å lure på noe! Her er vanlige spørsmål og svar:

Ofte stilte spørsmål

  

   

 

Tage Lægreid Olsen

Linjeleder Band

 • Tage er leder for Bandlinja
 • Tage er utdannet bassist fra Rytmisk Musikkonservatorium ved Universitetet i Agder.
 • Utover det å være linjeleder på Bandlinja jobber Tage som frilans musiker og produsent. Han har opparbeidet seg en bred erfaring innen sjangrene pop, rock, jazz og verdensmusikk.
 • E-post: tageo@afk.no
 • Mobil:  404 65 288​​​​​​​

Til toppen