Hiphop

Velkommen til et år fylt med dansetrening, vennskap, kreativitet og personlig utvikling! Her på Follo Folkehøgskole kan du fordype deg i hiphop-kulturens verdier: Peace, love, unity og having fun!

Utforsk Hiphop-kulturens Mangfold

Er du helt ny i «gamet» og nysgjerrig på hiphop-kulturens mangfoldige muligheter, eller har du allerede blitt hektet av det gode felleskapet og gleden det er å danse ulike street-stiler? På skolen legger vi til rette for at du kan utvikle deg som dansekunstner sammen med nye venner. Gjennom mye freestyle (improvisasjon) og workshops i ulike street-stiler vil du utforske din egen stil, lære verktøyene for å finne din kunstneriske identitet, og utvikle trygghet til å danse fritt. I tillegg vil du få erfaring med å skape koreografier og produsere show sammen med andre.

Felleskap for alle!

Uansett om du er en erfaren danser eller har begrenset erfaring, er det rom for deg hvis du er motivert, åpen for læring, og klar for å fordype deg i fellesskapet med medelevene på linjen din. Vi verdsetter fellesskapet her på Follo Folkehøgskole, og sammen vil vi styrke hverandre.

PODCAST om linjen!

« Hip means to know
It’s a form of intelligence
To be hip is to be up-date and relevant
Hop is a form of movement
You can’t just observe a hop
You got to hop up and do it
Hip and Hop is more than music
Hip is the knowledge
Hop is the movement
Hip and Hop is intelligent movement»

– KRS-One på Hip-Hop lives (2007)

 

Lærer Niako underviser i Dj-ing - Klikk for stort bildeNiako er en av lærerne!

  

Bylivets pulserende energi

Med vår nærhet til Oslo, Norges pulserende hovedstad, drar vi nytte av byens rike kultur- og dansemiljø. Du vil oppleve hiphop-miljøet i Oslo på nært hold gjennom gjestelærere, deltakelse i jams og battles, forestillingsbesøk, og utforsking av kulturelle arenaer. Dette gir deg muligheten til å bygge et verdifullt nettverk i Oslos yrende danseverden.


Form Ditt Dansereventyr: 

Søk nå og gjør ditt år ekstraordinært!

Søk skoleplass

Lærer Niako, med hodetelefoner og caps, koser seg med undervisningen i djiing. Rosa og turkis bakgrunn - Klikk for stort bildeNiako med DJ kurs Ortenheim

Skoleåret

- 18-20 timer linjetid ukentlig

- Hoved dansefag: Hiphop

Etter et år på hiphop-linja til Follo Folkehøgskole vil du ha solid kjennskap til hiphop-kulturens historie og introdusert til de ulike elementene, inkludert grafittikunst, DJ-ing, MC-ing gjennom tekst- og låtskriving. I tillegg til dans kan du også utforske andre interesseområder som salsa, samtidsdans, jazzdans, trening, kropp og kosthold, yoga/pilates, og kor-sang.

Vi vil også invitere anerkjente nasjonale og internasjonale gjestelærere, avhengig av tilgjengelighet og deres interesser.

Follobattle!

- Arrangere battles/eventer (For eksempel vår egen årlige battle Follo Battle)

- Se forestillinger på skolen

-Ofte på forestillinger og eventer i Oslo

-Skolebesøk

- Oppleve battles og jams

Studieturer

Hele skolen reiser sammen til verdensmetropolen NEW YORK.

Her er det ubegrensede muligheter for alle linjer. Kultur, trening, sightseeing, konserter, forestillinger, utstillinger og alt annet du kan drømme om. Vi tar deg med på en studietur som vil utvide horisonten din og gi deg minner for livet.

Mike`s Corner i Oslo må besøkes


Vi bruker selvfølgelig nærområdet i Vestby, og vår nærhet til Oslo gjør at vi besøker relevante institusjoner, og får besøk av ulike instruktører som inspirerer.

    

To elever danser hiphop - Klikk for stort bilde

  

Dette er oss

Bli med oss på hiphop-linjen ved Follo Folkehøgskole – din vei til et år fylt med dans, vennskap, og personlig vekst. Søk nå og bli en del av dette unike fellesskapet, hvor hiphop-kulturen blir ikke bare lært, men også levd. 

Grip sjansen til å forme ditt eget dansereventyr og start reisen mot en sterkere, mer selvsikker versjon av deg selv!

Opp på scenen!

Vi legger stor vekt på å skreddersy året basert på deres nivå, stilarter og mål. Lærerstaben strekker seg langt for å gi dere et verdifullt år, men vi forventer også at dere bretter opp ermene, gir av dere selv, og bidrar til å gjøre dette til et minneverdig år. Grunntreningen vil inkludere hiphop-basics, groove, bounce, og battleteknikk. I tillegg vil det være ukentlige timer med yoga/pilates/mindfulness, styrke/strekking, samt klasser i improvisasjon og kreativt arbeid. 

Lærer Monica underviser elever i hiphop - Klikk for stort bilde

 

Follobattle

To ganger i året inviterer skolen til Follobattle. Dette er ett av årets store happenings der vi arrangerer hele eventet og du får mulighet til å delta hvis du vil. 

Spørsmål og svar om Hiphop

Du er ikke alene om å lure på noe! Her er vanlige spørsmål og svar:

Ofte stilte spørsmål

     

 

Elever forbereder linjekveld - spraymaling på store papplater - Klikk for stort bilde

 

Tone Marie Rosenvinge Hjorth-Johansen

Linjeleder Hiphop

  • Tone Marie Rosenvinge Hjorth-Johansen har sin hiphop-utdannelse fra Circle Dance Academy, en bachelor i moderne dans med pedagogikk fra Norges Dansehøyskole og er nylig utdannet Livsstyrketrener fra VID Vitenskapelige Høgskole.
  • Tone har jobbet både utøvende og pedagogisk med dans siden 2008.
  • Tone trives best på gulvet og vil gjerne definere seg som Bgirl.
  • Tone har stor interesse for hiphop kultur, og ser på dans som en mulighet til å få det bedre med seg selv og andre. 
  • E-post: tonehj@afk.no
  • Mobil:  938 82 434

 

Bilde av linjeleder Heidi Jessen - Klikk for stort bilde

Heidi Jessen

Linjeleder Hiphop, vikar

Til toppen