Vokal

La sanggleden i ditt liv få fritt spillerom på Follo fhs!

Ønsker du et allsidig musikkår med hovedvekt på sang, - uten karakterer og eksamener? Et år på Vokallinja ved Follo fhs er fylt av melodier, akkorder, rytmer og gode tekster. Her lærer du å formidle dem til glede både for deg selv og publikum. 

Fellesskap og trygghet

Sang gir glede, livskvalitet og musikalsk og personlig utvikling. Å synge mye sammen skaper fellesskap og tilhørighet. Sangtimer og interpretasjon med sangpedagog hjelper deg til å utvikle sangstemmen din. Sammen med faget Scenisk bevissthet gir dette deg den tryggheten du trenger når du også skal stå på scenen alene.

Del din sang med andre

Et år på Vokallinja byr på mange konsertscener hvor du som sanger og musiker møter publikum, - både på skolen og i lokalmiljøet. Enten sammen med et band, mange musikere, de andre på Vokallinja, andre linjereller helt alene. Da får du også god erfaring i bruk av mikrofon og annet lydutstyr.

Preben, Øyvind, Hanne, Astrid og Alexander underviser på vokallinjen. - Klikk for stort bildeVokalteamet består av Preben, Øyvind, Hanne, Astrid og Alexander

 

Bruk din allsidighet

Utvid dine musikalske ferdigheter på piano og gitar, - eller andre instrumenter. Bruk software-instrument med keyboard både live og i studio, - og bruk musikkteknologi som et redskap når du skal lage dine egne låter.

Lærerteamet på linja vil vise deg hvordan.

Ta sjansen!

Gi deg selv muligheten til å teste ut stemmen din og dine kreative evner på Follo fhs.

Få inspirasjon og påfyll gjennom spennende konserter i Oslo og London. 

Velkommen til et fellesskap i sang og musikk!

PODCAST om linjen!

Hva er Vokallinja?

I starten av skoleåret synger vi mye sammen og opptrer sammen for å skape fellesskap og trygghet, utvikle sangstemmen i volum og register og for å være så aktive med sang som mulig. Det er ‘Learning by doing’ som er den sentrale læringsmodellen på Vokallinja.          Vi hiver oss gjerne på samarbeidsprosjekter både på skolen og i lokalmiljøet. 

Sammen med individuelle sangtimer skaper dette en plattform for det videre arbeidet på linja som er å utvikle din egen identitet som sanger og artist. Piano og gitar (og gjerne andre instrumenter), scenisk bevissthet, studioinnspillinger, praktisk bruk av lydutstyr og musikkteknologi, låtskriving, pilates, musikkteori og gehørtrening er alle linjetilbud her som skal hjelpe deg til å bruke dine kreative evner og til å bli en bedre sanger og artist dette skoleåret.

Og fremfor alt: være aktive og ha det gøy med musikk sammen!

 

Søk skoleplass

Dette opplever du på Vokal

 • Individuelle sangtimer
 • Mange konserter gir deg scenisk trygghet
 • Musikkproduksjon
 • Bruk av innspillingsvektøy (f.eks. Logic, Pro Tools, Ableton)
 • Låtskriving
 • Stage performance
 • Masterclass/Interpretasjon
 • Kor
 • Piano/gitar
 • Velutstyrte studioer og konsertscener
 • Godt vokalrom som klasserom
 • Bra lærerteam
 • Stemmeanatomi
 • Musikkteori og gehørtrening
 • Pilates som gir deg styrke og bevegelighet
 • Linjeturer
 • Konserter og annet i Oslo

Studieturer

Hele skolen reiser sammen til verdensmetropolen NEW YORK.

Her er det ubegrensede muligheter for alle linjer. Kultur, trening, sightseeing, konserter, forestillinger, utstillinger og alt annet du kan drømme om. Vi tar deg med på en studietur som vil utvide horisonten din og gi deg minner for livet.

 

Vi er aktive i lokalmiljøet i Vestby, og vår nærhet til Oslo gir oss muligheter til mange spennende forestillinger og konserter.

 

 

   

Elever sittende bak på scenen på Hanne Krogh og andre artister foran på scenen. - Klikk for stort bilde Øyvind Denstad

  

Stemmen er personlig

Å utvikle sin personlige stemme er å utvikle seg selv. Året er en felles reise der vi inspirerer hverandre, deler erfaringer og utfordres. Du får et år med kunnskap om stemme og stemmebruk. Et år der du får stå på scenen og synge konserter. Et år fylt med sang, fellesskap og nye venner. Bli med på reisen! 

Elever på scenen sammen med Hanne Krogh. I Vestby kulturkvartal - Klikk for stort bildeVi har fått et fantastisk kulturhus i Vestby, Vestby kulturkvartal, og denne kvelden fikk vi synge sammen med Hanne Krogh Øyvind Denstad

 

 

 

Lærer Astrid ved flygelet. Elever stående bak. Korøvelse - Klikk for stort bilde

 

Spørsmål og svar om Vokal

Du er ikke alene om å lure på noe! Her er vanlige spørsmål og svar:

Ofte stilte spørsmål

        

Lærer Kristian underviser en elev i notelære ved tavlen. - Klikk for stort bilde

​​

Linjeledere på Vokal: Øyvind Denstad og Astrid Sandvand Dahlen

Linjeleder Øyvind Denstad skoleåret 2022-23 - Klikk for stort bilde

   ​​​​​

Øyvind Denstad

Linjeleder Vokal

Øyvind er utdannet musikkpedagog og pianist ved Norges Musikkhøgskole. Han har vært akkompagnatør for profesjonelle sangere i ulike sjangre i en årrekke og turnert over hele landet.

Han har vært dirigent for mange forskjellige typer kor; - bl.a. da han var organist i Vestby. 

Han har spilt i flere jazzband og spiller nå i storband. 

Ved skuespill-utdanningen ved høyskolen Kristiania (tidligere NISS/Westerdal) har han vært kapellmester og musiker ved diverse forestillinger i 15 år.

I over 25 år har han laget sanger og musikk til tekster av Tor Åge Bringsværd som er brukt i lydbøker og musikkteater: bl.a. Karsten og Petra, Tambar, Ruffen, Buster og Fellini (NRK), og Lilletrollet.

Øyvind er en erfaren arrangør av musikk både for sang, kor og ulike instrumenter.

I 2009 startet han Bandlinja på Follo der han var linjeleder i 10 år etter å ha vært linjeleder for Vokallinja i flere år.

Linjeleder 2023-24 og assisterende rektor Astrid Sandvand Dahlen - Klikk for stort bilde

​​​​

Astrid Sandvand Dahlen 

Linjeleder Vokal

Astrid er utdannet sanger og sangpedagog fra Norges Musikkhøgskogskole. Hun har vært sanger i Det Norske Solistkor i 20 år og har jobbet med Nordic Voices, Edvard Grieg Kor og Vocal Art, og som solist har hun sunget med Oslo-filharmonien, KORK og Det Norske kammerorkester. Astrid trigges av det unike potensialet som ligger i hver stemme og det personlige uttrykket som hver og en bærer med seg.

 

Til toppen