På Follo folkehøgskole har vi et ambisiøst kjøkken, som legger stor vekt på matrivsel. Viktige stikkord er variasjon, gode smaker, gode råvarer, tilpassede dietter og personlig dialog. Kjøkkenet har høy faglig kompetanse og vi setter vår ære i å servere mat som både smaker godt og gjør godt for kroppen.
Kjøkkenet har en sentral rolle i elevenes hverdag og matsalen er selve hjertet på skolen. Her møtes vi til hverdag og fest, til gode samtaler rundt bordet og til stadig nye smaksopplevelser. Vi serverer alt fra norske tradisjonsretter til etniske spesialiteter fra hele verden og overasker ofte med ulike temaer og matkulturelle innslag. Eksempler på temaer kan være: italienske dager, mexicansk uke, Halloween, Samefolkets festdag og ikke minst elevenes ønskemenyuke.
Bærekraftig matservering
I tillegg til Miljøfyrtårnsertifisering er vårt kjøkken er sertifisert som økologisk serveringssted, med Debios valørmerket bronse. Vi lager så mye som mulig all mat fra bunnen av, baker vårt eget brød, handler lokalt og kortreiset og redusere matsvinnet til et minimum.
Vi er utrolig stolte av kjøkkenet vårt!