Signering av samfunnskontrakt mellom anleggsgartnerbransjen og Hvam vgs

Kontrakten som garanterer lærlingeplass til alle kvalifiserte elever på anleggsgartnerfag på Hvam ble høytidelig signert høsten 2019.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Samfunnskontrakt for flere læreplasser

Anleggsgartnerbransjen i Akershus har tatt initiativet til samfunnskontrakten, som de håper vil stimulere til økt rekruttering i anleggsgartnerfaget. Kontrakten gir elever med studieløp anleggsgartner ved Hvam videregående skole garanti om lærlingeplass i en av avtalens tilknyttede bedrifter. Sammen skal vi vise ungdommer og deres foreldre at anleggsgartnerfaget er et spennende og kreativt fag, med sikker jobb og spennende muligheter for videreutdanning.

Innholdet i kontrakten

Bedriftene i avtalen vil bidra i ulike rekrutteringsarrangementer, som utdanningsmesser og befaringer, besøke skolen og bidra i undervisning eller prosjekter, samt stille læreplassgaranti til elever som går vg2 anleggsgartnerfag på Hvam.

For å kvalifisere til garantert læreplass må eleven blant annet ha bestått alle fag på vg1 og vg2, ha karakteren 3 eller høyere i programfagene, og ikke ha mer enn 5 % udokumentert fravær. Læreplassgarantien vil forhåpentligvis motivere elevene til jevn og god innsats gjennom hele skolegangen.

Treplanting og kakefest

En høytidelig kontraktsignering bør manifesteres med et synlig minne, og på anleggsgartners vis ble det plantet et hjertetre på plassen ved bysten av Døsen. Etter treplantingen ble det kake, brus, kaffe og småprating mellom frammøtte elever, lærere, bransjerepresentanter, skoleledelse og skoleeier.