Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram for barnehager og skoler. Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, klima- og miljødepartementet og Norges sjømatråd. Målet er å skape sjømatglede og gjøre sjømat til et naturlig valg i barnehage og skole (grunnskole og videregående skoler). Fiskesprell formidler kunnskap og inspirasjon om barn og sjømat gjennom kurs, materiell og støtte. Målet er å øke sjømatkonsumet blant barn og unge gjennom programmet.
Alle fylker inviteres til å gjennomføre kurs i Fiskesprell for SFO/AKS-ansatte. Kurset har fokus på de nye retningslinjene for mat i skolen, og skal gi de ansatte verktøy for å implementere retningslinjene og sikre et godt mattilbud i SFO/AKS. Andre tema er barn, sjømat og helseeffekter samt mat som pedagogisk virkemiddel i skolefritidsordningen. Som et supplement til kurs for barnehage- og SFO-enheter, kan fylkene tilby kurs i Fiskesprell for elever på videregående skole Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag. Kurset gjennomføres i henhold til en fastsatt kursmal bestående både av en teoretisk og en praktisk del.