Solen skinte om kapp med lærere og elever da Fiskesprell og utendørs matlaging ble satt på timeplanen på Vesle Hvam i slutten av September

Etter avsluttet teoridel innendørs ble elever og lærer delt i grupper av kursholder Kristin Jøtun. Målet var å gå fra ord til handling. Bruke grønnsaker elevene selv hadde dyrket i kombinasjon med masse god sjømat til å lage de lekreste retter med utgangspunkt i utdelte Fiskesprell-oppskrifter.

Av: Inger Johanne Strand

Her stod det ikke på innsatsen. Resultatet ble både wok, taco, suppe og vårruller med sjømat i hovedrollen tilberedt over åpen ild i strålende, naturskjønne og historiske omgivelser. Alt falt i smak også blant de som ved kursstart tidligere på dagen sa at de «ikke liker fisk» forsynte seg både to og tre ganger. Eller som kursholder så godt uttrykte det:

-For en fantastisk dag det ble! Strålende sol, glade ungdommer og en stemning som virkelig smittet. Det var ekstra gøy å se hvordan mange som i utgangspunktet var ganske skeptiske til å spise fisk, endte opp med å ‘gomle’ i vei og nesten ikke klarte å stoppe. Det er slike dager som virkelig gir energi! Jeg kjenner på en stor takknemlighet over å få være med og gjøre en forskjell – spre praktisk fiskeglede sammen med både lærere og ungdommer på en så fin måte.