Våren på naturbruk fleksibel

Våren har kommet for fullt, og vi på naturbruk fleksibel har travle og varierte dager.

Ekstra stas er det nå som lammingen er i gang! Det er alltid spennende å ta imot nye firbeinte kompiser, og noen av dem trenger litt ekstra pleie og kjærlighet også. Et lam må få melk fra flaske, og elevene hjelper til med å passe på at han får i seg nok mat.

Vi gjør mye forskjellig, alt fra å lage blomsterbed av stein i økohagen vår, til hundetrening og rideturer. Økohagen vår er et felles prosjekt flere utdanningsgrupper tar del i, og det er moro å se hvordan hagen utvikler seg uke for uke. Vi gleder oss til den står ferdig etter hvert.

Prosjekt "Kjellekniv" har vi også hatt i våres. Elevene har laget egen kniv selv, både slire og skaft. Tanken var at de som slutter nå i år kan ha med seg kniven for resten av livet som et minne om tiden her på Kjelle. Tusen takk til Rolf Inge på internat som tålmodig har hjulpet oss i mange uker. 

Høydepunktet de siste ukene har vært klassetur til Langedrag. Her fikk vi lære mer om parkens dyr, om både deres atferd og levemåte. Veldig spennende! Vi var så heldige å få både omvisninger og foredrag av sjefen sjøl på Langedrag, nemlig Tuva. Hun delte av sin kunnskap med elever og lærere, det var moro å se hennes engasjement for dyra der oppe. En skikkelig fin tur, både sosialt og faglig!