Restaurant- og matfagEr du interessert i kosthold og ernæring?Liker du å tilberede og servere mat? Da kan restaurant- og matfag være noe for deg! Følg RM på Instagram! Hvorfor velge Lørenskog videregående skole På Lørenskog vgs får du: Moderne kjøkken med moderne utstyr for produksjon av alt fra de lekreste kaker til smakfulle retter. Lære om råvarer, næringsstoffer og mat fra ulike kulturer, og om ulike bedrifter i bransjen, kommunikasjon og service. Mulighet til å prøve de ulike yrkene innen restaurant og matfag på skolen og ute i bedrift. Lørenskog vgs er opptatt av: At elevene får kunnskaper og ferdigheter som de kan anvende Fremtidsrettet opplæring som er elevsentrert og dermed har fokus på problemløsning, kritisk tenkning, digital kompetanse, kreativitet og egen læring Lærere som jobber sammen for å utvikle god praksis Åpenhet, engasjement og tillitt Hvorfor velge restaurant- og matfag? Film om yrkesmuligheter og restaurant- og matfag. Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Du må være kreativ og nøyaktig, og flink til å jobbe både selvstendig og sammen med andre. Du må være serviceinnstilt og kunne takle stress på en god måte. Hva lærer du? kost og ernæring bruk og behandling av råstoffer matproduksjon og produksjonsprosesser planlegging og tilberedning av ulike matretter norske og internasjonale mattradisjoner dekking av bord og servering etikk og kunde-/gjestebehandling Eksempler på hva du kan bli: kokk, institusjonskokk servitør baker, konditor fagarbeider i næringsmiddelindustrien pølsemaker, slakter, kjøttskjærer Les mer om utdanningsprogrammet på vilbli.no Slik søker du Du søker opptak gjennom vigo.no. Søknadsfristen er 1. mars hvert år (1. februar for fortrinnsrett/individuell vurdering). Du må søke opptak hvert år. Les mer om å søke skoleplass hos Viken fylkeskommune. Oppbygging og gjennomføring På dette utdanningsprogrammet går du i utgangspunktet 2 år på skole + 2 år i lære. På Vg1 har du 12 timer fellesfag og 23 timer felles programfag innen restaurant og matfag. På Vg2 velger du fordypning (programområde) som du ønsker å spesialisere deg innenfor. På Lørenskog tilbyr vi kokk- og servitørfag. Her har du 9 timer fellesfag og 26 timer timer programfag. I både Vg1 og Vg2 har du yrkesfaglig fordypning, der du får teste ut ulike lærefag og læresituasjoner. Både i Vg1 og Vg2 har du 35 timer opplæring med både fellesfag og programfag per uke. Se fag og timefordeling på vilbli.no. Fordypning og programfag På våren i Vg1 bestemmer du deg for hvilket programområde du vil søke deg videre på.Les mer og se hvilke programfag vår skole tilbyr på vilbli.no Veien videre Etter to år i skole vil du normalt søke lærlingeplass, og arbeide 2 år som lærling i en bedrift. Les om hvordan du søker læreplass. Etter fullført utdanningsprogrammet vil du oppnå yrkeskompetanse og fagbrev. Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning: Med fagbrev kan du ta høyere yrkesfaglig opplæring. Les mer på fagskolene.no Du kan også ta vg3 påbygging til generell studiekompetanse etter Vg2 eller etter oppnådd yrkeskompetanse. Les mer om vg3 påbygging på hjemmesiden vår. Med studiekompetanse har du mulighet til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Husk at noen studier, f.eks. ingeniør-, realfags- og medisinske studier, krever at du har visse realfag. Les mer om krav og søknadsfrister på samordnaopptak.no. Film om restaurant og matfag. Hvilken PC/Mac kreves på dette studieprogrammet? Sjekk hvilken datamaskin dette studiet krever på viken.no Publisert 01.06.2020 10.44 Sist endret 26.01.2024 11.24
Film om yrkesmuligheter og restaurant- og matfag. Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Du må være kreativ og nøyaktig, og flink til å jobbe både selvstendig og sammen med andre. Du må være serviceinnstilt og kunne takle stress på en god måte.