Prosjektreise til Tanzania!

I oktober dro Jenny, Shaida og Alice som ledere av skolens bistandsprosjekt til Tanzania med Strømmestiftelsen.

Tirsdag 3. oktober satte Jenny, Shaida og Alice seg på flyet mot Dar-Es-Salam. Jenny og Shaida har gjennom sine år på Nes vgs vært aktive bidragsytere inn i bistandskomiteen på skolen, Alice er språk- og samfunnskunnskapslærer som har både interesse for og erfaring fra internasjonalt arbeid.

Skolens bistandsprosjekt er Sjef i eget liv som er et av Strømmestiftelsens prosjekter i deres arbeid for hjelp til selvhjelp. Sjef i eget liv er et livsmestringskurs som skal hjelpe barn og unge til å kunne ta vare på seg selv og få et godt liv. På årets prosjektreise fikk vår gjeng besøke Bonga som er Sjef i eget liv i Tanzania. Bonga betyr dialog og blir sett på som et viktig verktøy for å kunne komme seg opp og frem i livet. 

På besøket på Bongasenteret fikk gjengen fra Nes møte både nåværende deltakere og tidligere kursdeltakere. De som har fullført livsmestringskurset kan vise til egne små bedrifter som gjør at de tjener til livets opphold. Ungdommene som deltar i Bonga forum kommer fra familier som ikke har det beste utgangspunktet, gjerne familier som har økonomiske utfordringer som ikke har råd til å sende barna på skole, men trenger deres hjelp hjemme.  Gjennom livsmestringskurset Sjef i eget liv har de fått nye muligheter. Noen har startet en hårsalong, andre syr vesker og selger disse på markedet. Gjengen fra Nes syns det er utrolig inspirerende å se hvordan skolens bistandsprosjekt hjelper ungdom på andre siden av kloden.

På reisen fikk de også besøke en barneskole og en sparegruppe. Dette er også i forbindelse med Strømmestiftelsen arbeid i øst-Afrika. På barneskolen fikk også ungdommene fra Norge erfare hvordan lek og idrett og knytte folk sammen uten å ha et felles språk. Lærer Alice kan fortelle at dette var et flott syn, og hun slang seg også selvfølgelig med på en fotballkamp.

Videre arbeid på skolen nå blir å rekruttere flere til bistandskomiteen vår kan Jenny og Shaida fortelle. De har allerede vært innom elevrådet og der møtte de flere som ønsket å være med. 

Aktiviteter som gjøres i løpet av et år er kakesalg, temadag, gi en dag (arbeidsdag) og sponsorløp. Komiteen har også en panteordning der de samler inn pant til Sjef i eget liv. Vi ønsker å skape et engasjement rundt prosjektet vårt, og forslag til nye aktiviteter/arrangementer og nye medlemmer tas hjertelig imot.