Idrettsfag

Vil du ha generell studiekompetanse, men ha en mer aktiv hverdag? Da kan idrettsfag være et godt alternativ for deg. 

  

 

 

Vi tilbyr de valgfrie programfagene Toppidrett og Breddeidrett.

  • I Toppidrett har vi grupper i fotball, håndball og individuelle idretter. Da får du trene to økter i uka med fokus på deg som idrettsutøver og treningen legges opp mot dine utviklingsmål.
  • Breddeidrett er faget for de som ønsker seg mye allsidig aktivitet med fokus på trening og helse. 

Tilleggspoeng på Toppidrett

Inntaket til Idrettsfag med Toppidrett er annerledes enn de andre utdanningsprogrammene. Du kan få inntil sju tilleggspoeng, som legges til karakterene dine, basert på ferdigheter. Søkerne skal sende attester fra klubb/region/krets/forbund som dokumenterer nivået til utøver. 

Dette får du mer informasjon om i et eget brev i midten av april, etter at du har søkt Idrettsfag med Toppidrett på førstevalg. 

Friluftsliv 

Som en del av programfaget Aktivitetslære skal elevene på turer med overnatting. På høsten og vinteren er elevene på turer til alt fra lokale turer i Østmarka og Tryvann til høyfjellet i Rondane og snøhuletur i Trysil. Elevene på Idrettsfag får et ekstra stipend fra Lånekassen og det skal dekke utgifter til utstyr. Skolens lærere har utarbeidet et skriv med informasjon om utstyr (PDF, 293 kB).

Skadet deg?

Ungdom som driver med idrett er utsatt for skader og i løpet av de tre årene på Idrettsfag har de fleste en kort eller lang periode hvor vi må tilpasse aktiviteten. Elev og lærer kommer til gode løsninger for at rehabiliteringen går raskest mulig og at lærer kan vurdere eleven i praktiske fag. Om eleven trenger oppfølging av fysioterapeut eller kiropraktor står man fritt til å velge terapeut. Rælingen vgs samarbeider med Vollaklinikken som ligger fem minutters gange fra skolen. Elever som skader seg i skoletiden kan selv kontakte Vollaklinikken på telefon 64808010 (tast 5), eller snakke med lærer, som kan kontakte dem, for en rask screening av skaden. Denne screeningen er kostnadsfri, men evt videre behandling/oppfølging må eleven betale for. Mer informasjon finner du her: Rælingen vgs og Vollaklinikken 07.11.22 (PDF, 101 kB)

Treningstøy

Som idrettselev trener du tre-fire økter ekstra i uka og da trengs det treningstøy. Skolen har avtale med Klubbsport og skolens kolleksjon ser du på butikkens skoleside og bestilling skjer der.  Rælingen vgs på Klubbsport