Tilrettelagt opplæring

Et opplæringstilbud til elever som er tatt inn på individuelt grunnlag, eller med vedtak om fortrinnsrett, hvor elevene er tilmeldt fra kommunen før 1. oktober. Skoletilbudet blir gitt til elever med ulike lærevansker, nedsatt funksjonsevne og diagnoser. Det er Inntakskontoret i Akershus fylkeskommune som avgjør hvilke elever som tas inn ved skolen.

Hva er tilrettelagt opplæring

Tilrettelagt opplæring innebærer at elevene skal få et tilfredsstillende utbytte av opplæringen uavhengig av forutsetninger, og at alle skal få utnyttet og utviklet evnene sine.

  • Alle elever ved avdelingen har grunnkompetanse som mål for opplæringen
  • Elevene får sin egen individuelle opplæringsplan (IOP) som er utarbeidet på bakgrunn av sakkyndig vurdering og enkeltvedtak om individuell tilpasset opplæring
  • Det er en klasse med inntil 8 elever, bemannet med en spesialpedagog og en elevveileder

Mål for opplæringen

Skolen vil forberede den enkelte elev slik at hen er:

  • best mulig kvalifisert for tilrettelagt arbeid og for å fungere best mulig
  • mest mulig selvstendig i sitt daglige liv gjennom samarbeid med foresatte, kommune, fylke, NAV og andre aktuelle aktører

Skolen vil hele veien legge til rette for en opplæring som ivaretar både fellesskapet og hver enkelt elev, slik at elevene får best mulig utbytte av opplæringen både faglig og sosialt. Det skal skje gjennom variasjon og tilpasninger til mangfoldet i elevgruppen, ved å ta i bruk varierte læringsaktiviteter, læringsressurser, læringsarenaer og vurderingsformer.

Veien videre

Etter 3 år på videregående skole søker elevene arbeid eller aktivitet i kommunen de tilhører. Skolen kan bistå i søkeprosessen ved behov. 

Noen elever har mulighet til å bli lærekandidater enten i ordinære bedrifter eller ved en tilrettelagt arbeidsplass. Elevene kan også få tilbud på et aktivitetssenter, og eleven kan ha rett til varig tilrettelagt arbeid (VTO).

Røyken videregående skole tilpasser opplæringen for alle elever og samarbeider med kommunen, NAV og fylket for å finne det mest hensiktsmessige tiltaket etter videregående skole.