Prosjekt RosenRud ble erklært åpnet!

Elever og ansatte fra Rud vgs og Rosenvilde vgs møtte forrige uke opp på makerspace til presentasjonen av prosjektet RosenRud - Fra Gaming til Skaperglede. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom de to skolene, støttet av Sparebankstiftelsen DNB med en bevilgning på 50.000 kr.

Åpning av prosjekt RosenRud på Makerspace. - Klikk for stort bilde

Gunn Iren Johnsrud, makerspacekoordinator ved Rud vgs, ønsket alle velkommen og takket elevene for innsatsen med å realisere dette prosjektet. Det er fire elever fra Vg2 IT på Rosenvilde vgs, elever fra Vg1 TIF på Rud vgs. og vår IT-lærling, Andreas Grande Kjølsø, som har jobbet sammen for å få til dette. De har funnet deler, satt opp budsjett og regnskap, og til slutt bygget de to gaming-PC-ene. Elever fra FBIE har designet og printet ut tapet for å dekorere avdelingen sammen med spesiallagde takplater.

Under presentasjonen var det flere foredrag, inkludert innlegg fra elevene som fortalte om byggeprosessen, og et innlegg av Mathias Jørgensen fra Hyperion med tittelen "Gaming; mer enn bare dataspilling". Målet med prosjektet er å bringe sammen elever med ulike bakgrunner og interesser, og utforske de teknologiske og kreative aspektene ved gaming.

Lærer fra IM på Rosenvilde vgs, Karin Furuli, og avdelingsleder på IM Rosenvilde, Aina Langeland Friling, var til stede under presentasjonen. Jarle Håvik, avdelingsleder på Rud vgs, og rektor Geir Lindblad var også til stede og overvar presentasjonene.

Vi håper på videre samarbeid til neste år.

Les mer om prosjekt RosenRud