Det er elever på tilrettelagt opplæring som tilbereder maten som selges i kantina. På kjøkkenet blir elevene veiledet av ansatte i hvordan de skal hakke, røre, måle og steke. Gjennom opplæringen får elevene erfaring med matproduksjon i større skala, og de får se hele prosessen fra ingredienser til ferdig produkt.
På kjøkkenet er de opptatt av personlig hygiene og produksjonshygiene, å kunne følge en oppskrift (for eksempel med bilder eller etter et ferdig produkt), at elevene skal kunne jobbe mest mulig selvstendig og at de kan samarbeide. De jobber etter forenkla mål fra læreplanen til restaurant- og matfag. Målene blir tilpasset den enkelte elev.
Boller og bærekraft
I tillegg til maten som selges i kantina lager elevene på kjøkkenet også godsakene som salg, service og reiselivs-gruppa på tilrettelagt opplæring selger i butikken. Hver tirsdag og fredag står ansatte og elever klare for å kjøpe seg en bolle, brownie eller vaffel. Butikken selger også produkter laget av håndverk, design og produktutviklings-gruppa. Gruppa har fokus på gjenbruk. De bruker blant annet gamle tekstiler til å skape nye ting, som putetrekk og toalettmapper. Butikken er et populært innslag i kantina, og et fint samarbeid på tvers av grupper.