Regionmesterskap for ungdomsbedrifter

Skedsmo gjorde det knallbra i regionmesterskap for ungdomsbedrifter!

Fire elever holder opp premiene - Klikk for stort bilde Christian Klingberg

19. januar deltok elevene i entreprenørskap i regionmesterskap for ungdomsbedrifter på Strømmen Storsenter. Mesterskapet er i regi av Ungt entreprenørskap Akershus. Ca 50 ungdomsbedrifter fra skolene på Romerike konkurrerte i flere kategorier. Torsdag 25. januar var det en liten feiring av de gode prestasjonene.  Lærer Christian bød på (alkoholfrie) bobler og kjeks, og rektor og avdelingsledere kom med Twist og gratulasjoner til elevene. En journalist fra Romerikes blad hadde også møtt opp for å ta en prat med vinnerne. 

Mange pallplasseringer til Hike for nature UB

En ungdomsbedrift gjorde det spesielt bra: Hike for nature UB. Bedriften består av Jenny (daglig leder og markedsføringsansvarlig), Anna (økonomiansvarlig), Mia (bærekraftsansvarlig) og Olivia (produkt og innkjøpssjef). 

I tillegg til å stikke av med den gjeveste prisen av alle; beste ungdomsbedrift, fikk jentene også plasseringer i disse kategoriene: 

  • 1 plass for beste markedsføring
  • 2 plass for beste utstilling
  • 2 plass for beste salgsteam
  • 3 plass for beste logo
  • 2 plass for bærekraftprisen
     

Fra idé til ferdig produkt

Ungdomsbedriften selger turkit bestående av tallerken, og bestikk i tre, samt tovet sitteunderlag. Ideen var opprinnelig å lage et studentkit, altså en startpakke for studenter som flytter på hybel. Men de så fort at ikke kunne konkurrere med andre etablerte aktører. Etter en samtale med mentor og entreprenørskapslærer Erland bestemte jentene seg for å satse på et noe som kunne brukes på tur i skog og mark istedenfor. De vurderte først produkter i plast, men av kostnadshensyn og ikke minst miljøhensyn valgte de å gå for materialet tre. 

Bestefaren til Jenny er håndverker og har produsert tallerkener, kopper og bestikk. Jentene har selv strikket og tovet sitteunderlagene. Målet var at produktet skulle være hjemmelaget, kortreist og bærekraftig. Med produktet ønsker de å ta vare på gamle håndverkstradisjoner som i dag har gått litt i glemmeboka. De vil også ha fokus på en god turopplevelse og å ta vare på miljøet vårt. 

Motiverende å vinne

Hike for nature UB gjorde det bra i skolemesterskapet, og ble motivert til å jobbe hardt fram mot regionmesterskapet. Det var noen hektiske uker fram mot regionmesterskapet, men det harde arbeidet betalte seg da de mottok pris etter pris og til slutt ble beste ungdomsbedrift. 

Veien videre

Men jentene hviler ikke på laurbærene, de er allerede i gang med å jobbe mot fylkesmesterskapet. Det er mye skriftlig arbeid som skal leveres inn i forkant, og de vil gjerne selge så mange turkit som mulig fram til fylkesmesterskapet. Mens de venter på at nettsiden skal bli klar selger de kit via Instagram-siden sin hike.for.nature.ub. De har også vært i kontakt med kvinnefengsler angående videre produksjon, samt at de er i dialog med DNT, som ser på mulighetene for å selge turkitene via sin nettside. I tillegg har de vært i kontakt med garnprodusenten Rauma og Naturvernforbundet. Drømmen er å komme til NM, og jentene er klare for å gå all in for å nå målet sitt. Vi ønsker dem lykke til videre!