Gripende forestilling

Første klasse drama leverer en svært god hovedproduksjon

Vi er i den lille småbyen Concord i Massachusetts i 1861. De fire søstrene Meg, Jo, Beth og Amy vokser opp sammen med sin mor, mens faren befinner seg et annet sted i landet under borgerkrigen. Like ved dem bor den jevnaldrende gutten Laurie med sin bestefar Herr Laurence, og sin lærer John Brooke, som også er vesentlige personer i stykket. I annen akt er vi syv år lenger frem i tid og jentene er blitt voksne. Forestillingen er inspirert av bøkene “Småfrøkner" og “Småfrøkner gifter seg” av Louisa M. Alcott. 

De fire søstrene er temmelig forskjellige av seg, med sjenerte og stille Beth, og fyrverkeriet av en yngstesøster Amy som ytterpunktene. De vokser opp i en tid da kvinners muligheter var langt mer begrensede og da manges redning var å bli gift og forsørget. Jo ønsker å forsørge seg selv ved romanskriving og reiser til New York. Meg blir tidlig gift. Og hvordan det går med Beth og Amy, skal jeg ikke røpe her. 

I løpet av forestillingen møter vi sjalusi, kjærlighetsforviklinger, ambisjoner, skuffelse, glede, sorg, samhold, og latter. Og den er standhaftig som ikke får en klump i halsen underveis. Her er det et godt samspill innad i gruppen og skuespillerne går inn i karakterene med spilleglede og engasjement. Det er mange sceneskifter i løpet av de to timene stykket varer, men disse foregår lett og greit, alle detaljer blir tatt hånd om. Etter kun åtte måneder på dramalinjen, er denne oppsetningen en prestasjon de virkelig kan være stolte av!

Manuset er skrevet av av elevene Maja, Oda, Frøydis og Sigrid, med veiledning av Camilla Grønneberg som også er ansvarlig for regien.