Onsdag gikk en av semifinalene i årets TineMatcup av stabelen på Vestby videregående skole. Elevene fra Vg2 kokk- og servitørfag har forberedt seg godt frem til semifinalen. De engasjerte og dyktige semifinalistene jobbet iherdig for å sikre seg en plass i finalen. Sluttresultatet ble bedømt av en fagjury og vi venter spent på avgjørelsen av hvem som går videre i konkurransen.
Vi er imponert og kjempestolte av de flinke elevene våre og krysser fingrene for at det blir finaleplass!
OL-middag
Lagene konkurrerer med egenkomponerte menyer laget rundt temaet: "OL-middag". Bordet må dekkes til festmiddag for å feire OL-deltakere som kommer hjem fra OL i Tokyo og lagene velger ingredienser ut fra en råvareliste fra arrangøren. Middagen skal ha et asiatisk preg.
Semifinalen ble gjennomført med ekstra strenge krav til smittevern grunnet omstendighetene med Covid-19.
TINE MatCup
TINE MatCup er en konkurranse for kokk- og servitørelever på VG2 trinn og arrangeres av TINE og Norske kokkers landsforening (NKL).
Konkurransen er landsomfattende og målet er å kåre Norges beste elever innen kokk- og servitørfaget. I TINE MatCup konkurrerer man som lag, og disse består av:
- to kokkelever
- en servitørelev
Lagdeltakerne kvalifiserer seg sammen, gjennom en menykonkurranse. De utvalgte lagene konkurrerer i praktiske semifinaler og vinnerne av semifinalene samles til finale i Stavanger 6. februar 2021.
Målet med konkurransen er å motivere unge fagutøvere, og dermed styrke rekrutteringen til kokkefaget.
Du kan lese mer om konkurransen på tine.no.