RM YSK passer for deg som er praktisk anlagt, er interessert i mat, drikke, kosthold og ernæring og i tillegg ønsker muligheten til å ta høyere utdanning.
- En kombinert teoretisk og praktisk utdanning
- 5 års utdanning gjennomført på 4 år, du får litt lengre skoledager og utvidet skoleår, men sparer et helt år med utdanning.
- Utdanningsprogrammet gir både fagbrev og generell studiekompetanse, etter endt studieløp og bestått fagprøve er du ferdig utdannet fagarbeider og kvalifisert til studier som krever generell studiekompetanse.
Hva lærer du?
- kost og ernæring
- bruk og behandling av råstoffer
- matproduksjon og produksjonsprosesser
- planlegging og tilberedning av ulike matretter
- norske og internasjonale mattradisjoner
- dekking av bord og servering
- etikk og kunde-/gjestebehandling
- internasjonal engelsk
- markedsføring og ledelse
Du bør være
- strukturert og arbeidsvillig
- kreativ
- selvstendig og nøyaktig
- god til å samarbeide
- serviceinnstilt og kunne takle stress på en god måte