Nyhetsbrev fra februar 2024

Les om måneden som har vært og det som kommer

Rus og ungdom – temaforedrag med Jonas Bergland onsdag 13. mars 2024 for alle foresatte og alle vg3-elever

Lene Conradi inviterer til inspirasjonsforedrag i Leikvollhallen fra kl. 09:00 – 10:15. Foredragsholder er Dr. Jonas K. Bergland. Obligatorisk for alle vg 3 elevene på dagtid. Foresatte til elever på alle trinn er invitert på kvelden og oppfordres til å komme.  Bestill billett her

Avgangselevenes Krafttak mot Kreft aksjon hadde sin kick-off torsdag 7. mars 2024 Støtt kreftforeningen innsamlingsaksjon ved å gi penger på vegne av skolen – klikk her. 

Avgangselevers russegenser

En gruppe avgangselever har inngått avtale med genserleverandør for å tilby en egen, selvdesignet genser for avgangselevene ved Asker 2024. Genseren vil forhåpentligvis bidra til inkludering og fellesskap som en motvekt til gruppegensere. 

Avgangselev genser - Klikk for stort bildeRussegenser Victor Søgaard-Berle

 

Elevrådet sender i disse dager ut skolegensere til de som har bestilt det. Til yngre elever oppfordrer vi til å velge disse fellesskapsgenserne istedenfor å bestille dekk-gensere og gruppegensere.

Vi minner om at vi jobber for et godt og trygt skolemiljø for alle: Godt og trygt skolemiljø

Elevrådsarbeid

Elevrådet har hatt møte denne uken blant annet snakket om UDIRs anbefalinger om mobilbruk i skolen. Mobilbruk i skolen

Elevrådet jobber også med resultater fra elevundersøkelsen og klassene skal snakke om hvilke tiltak de ser som nyttige når de samles til klassens time i neste uke.

Elevrådet arrangerte finale i volleyball torsdag 07.03 og fikk storfint besøk av direktør Bengt Jacobsen i finalen. 

Elever og rektor og Bengt Jacobsen - Klikk for stort bildeGymsalen med rektor Sissel Gripsrud

 

Vi går mot spennende tider i elevrådssammenheng. Det skal velges ny elevrådsleder og elevrådet skal behandle både høring til nytt fraværsreglement, nye skoleregler og nye husregler for bruk av mobiltelefon.

Elevrådet bytter også samarbeidsprosjekt for skolens veldedighetsaksjon fra Etiopia til Malawi og sender to elever til Malawi for å igangsette samarbeidet. Har dere avlagt lego hjemme? Send med noen få klosser til skolen, så tar vi det med til barna i Malawi. 

Vaksine

Vg1-elevene har nå fått vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Hvis din ungdom var fraværende da elevene ble vaksinert, eller man ikke har tatt den tidligere og er Vg2 eller Vg3-elever kan eleven henvende seg til helsesykepleier.

 

Frist for studier Vg3

Frist for å søke opptak til høyere utdanning er 15. april.  Aktuelle lenker:

Ta utdanning

Samordna opptak

Karakterkalkulatoren

 

Beste ungdomsbedrift i Akershus

Våre ungdomsbedrifter har gjort det godt i fylkesmesterskapet.  Ungdomsbedriften HandSome UB ble beste ungdomsbedrift i Akershus blant 230 ungdomsbedrifter og skal nå representere Akershus i NM i mai. De er da den eneste ungdomsbedriften fra Akershus som skal kjempe om å bli beste ungdomsbedrift i Norge blant 12 andre ungdomsbedrifter rundt om i landet.  Info om dem finner du her: HandSome

Viktige datoer  

Avslutningsseremoni for Vg3 elevene er onsdag 19.06 kl 19.30, slik at de som skal på avslutning for yngre søsken samme kveld, rekker begge seremonier.  Hold av kvelden.

Se skoleruta for viktige datoer: Skolerute for tidligere Akershus 

Planen for heldagsprøver og eksamen ligger i skolens kalender.