Nyhetsbrev fra januar 2024

Her kommer en oppdatering om det som har vært skolens aktiviteter i januar og en forsmak på det som ligger foran oss fram til påske. 

 

Revytid:  

Askerrevyen har hatt premiere og skal nå spille forestilling fram til og med 14.02. Budstikka var på plass under premieren og trillet terninskast fire. De som har abonnement, kan gjerne lese hele saken her. Andre får nøye seg med en oppsummering av artikkelen, foretatt av prateroboten fra NDLA som vi bruker på Asker vgs: “Asker videregående skole leverer en sjarmerende revy med tittelen "Porno - et normbrudd?". Revyen tar for seg samfunnets normbrytere på en humoristisk måte, og gjør narr av egen lokale kultur, som for eksempel den evinnelige russebusskulturen i Asker og Bærum. Selv om noen sketsjer kunne trengt mer finsliping, er det mange gode numre i revyen. Revybandet og koret leverer jevnt og trutt gjennom kvelden, men noen låter sitter dessverre ikke helt som de skal. Askerrevyen er en fullt og helt elevdrevet revy, som er en imponerende bragd.” Prateroboter er gode på tekstoppsummeringer, men den beste opplevelsen får du ved å se revyen. Billetter kan kjøpes her: Askerrevyen 2024 billetter via Tikkio 

Artikkel i Budstikka: Askerrevyen 2024

 

Fagvalg:  

Vg1- og Vg2-elever har foretatt sitt fagvalg og nå jobber vi med å fordele elevene i grupper. Ikke alle kan få sine førstevalg og må kanskje over på fag de har valgt som reservefag. Endelig svar får elevene i VIS rundt påsketider.  

 

Helse og skolemiljø:  

Skolen har nå gjennomført programmet Veivalg i Psykisk Helse (VIP) for Vg1-elever, med fokus på trygge klasserom og støttende læringsmiljø. Etter vinterferien vil psykisk helse-komiteen sette fokus på psykisk og seksuell helse. Alle foresatte inviteres også til et foredrag om rusforebygging i mars.  Denne vinteren arrangerer elevrådet bordtennisturnering, volleyballturnering, forskerklubb, kultursnakk mm. Vi har også markert samenes nasjonaldag med gode samiske retter i kantina hos Kristian. 

 

Karriereveiledning: 

Skolen har arrangert universitetsturné for Vg3 i januar. Her fikk elevene vite om tilbud på ulike universiteter, høyskoler og andre læresteder. Vi har også hatt besøk av folkehøyskolene og i februar reiser Vg2 på Utdanningsmesse. Søknadsfrist til høyere utdanning åpner 1. februar.  For noen fagskoler eller høyskoler er fristen 1. mars, men den ordinære søknadsfristen er 15.april. Les mer her: Søk opptak til utdanning i Norge - Samordna opptak 

  

Vi minner om at det fortsatt arrangeres matematikkettermiddag hver tirsdag på rom 251 fra kl. 16 for de som ønsket å jobbe med matematikk og få hjelp. 

 

Erasmus-utvekslingsbesøk i Vg1  

I januar har det vært stor aktivitet i Erasmus-gruppene. Vi har sendt en gruppe elever til Spania og fått besøk fra elever og lærere fra Frankrike. I hvert program er det inntil 20 elever og deres lærere. Opplæringen foregår på skolen som besøkes og elevene innlosjeres hos sine vertselever. Elevene følger et eget program for skoledagene. Alle våre elever som er med på utvekslingsprogrammene for spansk og fransk, gjør gjenbesøk hos sine Erasmus-makkere. Det skjer mye læring i disse programmene.