Drømmedag for sjokoladeelskere

Elevene på Vg2 salg, service og reiseliv har vært på bedriftsbesøk hos Freia.

På opplæring i sjokoladefabrikken

Elevene fikk omvisning i Freialand og fikk et innblikk i sjokoladens og fabrikkens historie. De fikk også se, lukte og smake på nært hold hvordan sjokoladen lages.

Det var mye å lære, for eksempel om hvilke råvarer som trengs og hvordan de behandles på veien til en ferdig sjokoladeplate sånn som vi kjenner den fra butikken. 

Nyttig og smakfullt

Elevene fikk også et innblikk i prosessen med å lansere en ny sjokoladevariant og den møysommelige og lange veien før ideen blir et produkt som kan presenteres i butikkhyllene for forbrukerne. Her var det mye faglig relevant informasjon å få med seg.

Til slutt fikk elevene lage sin egen sjokolade og spise seg mette på enorme mengder sjokolade.

Det ble også tid til å gjøre noen gode kjøp i Freias egen butikk før gjengen beveget seg ned til Akerselva for å avslutte dagen med rebusløp i Oslo.