Nå kan du søke videregående opplæring

Har du planer om å ta videregående utdanning i skoleåret 2024–25? Da er det på tide å starte søkeprosessen.

Fylkesråd for opplæring og kompetanse, Lise Hagen Rebbestad (H), ønsker alle elever som skal søke, lykke til: 

– Å velge videregående skole er et stort og spennende valg. Mange skaper venner for livet og finner ut hva de vil gjøre videre i fremtiden. Det er også lov å være usikker på valget sitt – husk at det er lov å ombestemme seg senere! Jeg ønsker alle elever i Akershus lykke til med søkingen og skolegangen, sier fylkesråden.

Lise Hagen Rebbestad - Klikk for stort bildeFylkesråd for opplæring og kompetanse, Lise Hagen Rebbestad (H) Morten Brakestad

Søknadsfrister

Ordinær søknadsfrist

  • 1. mars er ordinær søknadsfrist for søkere til videregående skole og til læreplass.

Fortrinnsrett

  • 1. februar er frist for lærekandidater og inntak på grunnlag av fortrinnsrett eller individuell vurdering.

Du søker via Vigo.no

Alle som søker videregående opplæring, må søke via Vigo.no. Her får du også svar på søknaden din.

Akershus har også privatskoler som er del av tilbudet du kan søke deg til, men som ikke finnes på Vigo.no.

Privatist

Mangler du et fag, eller skal du forbedre en karakter? Søknadsfrist for oppmelding til privatisteksamen er 1. februar i vårsemesteret og 15. september i høstsemesteret.

Ny inntaksordning

Ordningen for elever i Akershus de siste årene har vært basert på at man vil få opplæringsløpet på skolen nærmest sitt bosted. Fra og med i år vil alle som søker seg til videregående utdanning kunne søke seg til den skolen de ønsker innenfor sin region. Regionene er delt opp i Asker og Bærum, Follo og Romerike. Søkere fra Enebakk prioriteres til skoler både i Follo og på Romerike. 

Akershus sine nye kommuner, Lunner og Jevnaker, vil tilhøre region Romerike, men det er en mulighet for å gå på nærliggende skoler i både Buskerud og Innlandet. 

Elever som søker seg til utdanningsprogram eller programområder som ikke finnes i sin region, vil stille likt med andre elever som også søker det samme. 

Ordningen innebærer også at inntil fem prosent av plassene på Vg1 reserveres for å sikre at alle søkere får et tilbud i tråd med sine rettigheter innen 1. september inntaksåret, og samtidig sikre at søkerne ikke får urimelig lang reisevei.

Kontakt

Har du spørsmål om inntak, kan du kontakte seksjon dimensjonering og inntak på telefon 22 05 50 00 , eller via e-post til inntak@afk.no

For spørsmål om privatisteksamen kan du sende e-post til eksamen@afk.no