Velkommen til skolestart

Mandag 19. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Oppmøte første skoledag 19. august 2024

  • Vg1 – alle klasser: 09.00
  • Vg2 – alle klasser: 10.00
  • Vg3 – alle klasser: 11.00

Mer informasjon kommer på skolens hjemmeside 5. august 2024

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for at du har en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Akershus, tilbyr fylkeskommunen en avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående. Når du har fått skoleplass, kan du bestille.

PC og Mac kjøpt gjennom ordningen skal settes opp som privat-PC, ikke som skole-PC. Skolekontoen brukes deretter for å få tilgang til programvare, printer og skolens nettverk.

Les mer om elev-PC og bestilling : Her

Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac

For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Akershus fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 12. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac (lenke)

Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se hjelpevideoer

Digitalt skolebevis og fotografering

Alle elever skal bruke PocketID som skolebevis fra høsten 2024. Dette er et digitalt skolebevis med bilde. Skolen tar bilder av nye elever på starten av skoleåret, også nye elever på skolen på vg2 og vg3. Du vil få beskjed om når det er din tur til å fotograferes.

Du som allerede er elev på skolen, trenger ikke å ta nytt bilde. Skolebildet ditt fra forrige skoleår blir brukt i det digitale skolebeviset.

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte. (intern lenke til kontakt skolen)

Se fraværsreglement for elever i Akershus fylkeskommune 

Skoleskyss

Du trenger ikke å søke om skoleskyss.

Finn ut om du har rett på skoleskyss 

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Se avtale om lån av læremidler

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend fra Lånekassen. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleruta

Se skoleferier og fridager for kommende skoleår: Her

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens rådgivertjeneste: Her

Reglementer

Lurer du på noe om fravær, skolereglementet eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Se oversikt over reglementer som gjelder for deg som elev: Her

Spørsmål?

Vitnemål: Liv Ragna Rohde Wang – livwa@afk.no

Inntak: Mona B. Standahl – monasta@afk.no

Andre spørsmål: Rektor Ellen Bruun Råum: ellenr@afk.no

 

Parkering

Det er ikke parkering for elever ved Eikeli videregående skole

 

Rektors hilsen

Jeg er ønsker deg velkommen til et nytt skoleår på Eikeli videregående skole!

På Eikeli er vi opptatt av læring og skolens visjon er «Lyst til å lære». Det å lære nye ting innebærer mye arbeid, men det skal også være spennende og morsomt. Vi forventer at du som elev deltar aktivt i opplæringen og samarbeider med medelever og lærere. Vi forventer også at du bidrar til et godt klasse- og skolemiljø, slik at Eikeli blir en god skole for alle elever.

Jeg vil ønske deg lykke til med skoleåret 2024-2025. Sammen skal vi jobbe for et godt skoleår og at Eikeli er en god skole som vi alle kan være stolte av.

Velkommen til skolestart på Eikeli!

 

Hilsen Ellen Bruun Råum, rektor