Fra jord til bord!

Med et ønske om å kunne tilby egendyrkede poteter, gulrøtter, løk og mais i skolens kantine, er det etablert et godt samarbeid mellom restaurant og matfag og landbruk (forsterket tilbud). 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra jord til bord

Området som vi kaller "Økohagen" er en del av skolens flotte parkområdet som drives i samarbeid med utdanningsgruppen grøntanlegg, landbruk, naturbruk og Vg2 anleggsgartner. Området som består av grønnsaksproduksjon er det utdanningsgruppen landbruk som har hovedansvaret for. 

I skolens kantine går det mye grønnsaker, spesielt til middagene som lages til internatene, og ønsket er stort om at råvarene kommer fra egen jord. Et godt samarbeid med restaurant og matfag og landbruk er i gang, og det er gjennomført yrkesteori om blant annet poteter, for å gi elevene innsikt i potetens "vei" fra jord til bord. Frøene, småplantene og settepotetene er nå i jorda, og vi kan glede oss til høstens resultat!