Kristian ønsker å bli anleggsgartner

Kristian kommer fra Sørumsand, og han har gått på Bingsfoss ungdomsskole. I 10. klasse fikk han muligheten til å få en utplassering på Kjelle vgs. Det var da han ble overbevist om at dette var den rette skolen for ham.

Hverdagen på Kjelle vgs

Det er morsomt å være elev på Kjelle. Vi er mye ute i frisk luft. Det er et stort spenn mellom aktivitetene vi driver med. Vi er i skogen, vi jakter og vi har til og med prøvd isklatring. Kristian har mye erfaring med jakt og flåing hjemmefra, men det ble likevel en meget stor opplevelse da han i høst fikk skutt sitt første rådyr. Det er spesielt å flå et dyr som man har skutt selv, sier Kristian. Ingen tvil om at han var en stolt jeger da. Kristian forteller at enkelte dager har han det så gøy at han glemmer at han er på skolen.  Det er spesielt på torsdagene, når de har skog og forvaltning, da får vi et nytt opplegg nesten hver gang, og til og med når vi har yrkesteori er det interessant, som for eksempel når vi får i oppgave å gjøre om en hobby til business. Det å gå på Kjelle føles innimellom mer som å gå på jobb enn å gå på skole, fordi elevene her er med på å drive gården. Hele Kjelle er jo en stor gård, og ligner derfor ikke på en vanlig skole. Han opplever også at elevene på skolen får veldig mye relevant praksis som de seinere kan bruke i arbeidslivet. 

Planene videre

Kristian sin plan er å begynne på vg2 anleggsgartner til høsten, og deretter komme seg ut i læra og ta fagbrev. Kristian er en aktiv kar som liker godt å jobbe ute. Flere av kameratene hans har også valgt seg utdanning i anleggsgartnerfaget. - Det siste jeg kan tenke meg å bli er kontorrotte, sier Kristian med et smil. 

Fellesfag

Kristian synes at fellesfag går mye lettere her på Kjelle vgs enn det gjorde å ungdomsskolen. Han liker godt at de får mange praktiske oppgaver i matematikk. Vi må ut for å ta mål, før vi skal regne ut svar på oppgaver. I tillegg liker jeg godt at vi får gruppeoppgaver som skal løses i fellesskap.

Jeg har ikke angret på mitt valg, og jeg anbefaler de som lurer på naturbruk er det rette om å få seg en utplassering på skolen.