Fransk besøk

Vi har besøk av 21 franske elever og to lærere fra den videregående skolen “Simone Veil” i Frankrike. I dag onsdag 17. januar har vi tatt dem med til “Nansen Fredssenter” på Lillehammer. De ankom Nannestad på søndag 14. januar i snøvær og skikkelig norsk vinter.

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

Mandag morgen startet skoledagen med fransk i Vg2 MK og ID. Der fikk alle en flott introduksjon til temaet «fordommer», av Grete Harthun Hustad, som med utgangspunkt i sin samiske opprinnelse formidlet opplevelsene til generasjoner av samer. Elevene fikk deretter en omvisning på skolens områder organisert, før de ble tatt hånd om av Fransk II–klassen på Vg1 studiespesialiserende.

Tirsdag startet dagen på Interkulturelt museum på Grønland. En gruppe startet inne i museet med å ta pulsen på egne og andres fordommer gjennom utstillingen «Typisk dem» av formidler Marte Marie Ofstad. Den andre gruppen fikk utlevert kart og oppgaver som de skulle svare på ved å finne 8 plakater plassert rundt omkring på Grønland. Det var en fin måte å bli kjent med området på. Etter en hyggelig lunsj på Barcode street-food, dro vi videre til Munchmuseet for å se utstillingene Uendelig og Monumental. Deretter gikk turen videre til operataket og Deichmann, før elevene dro videre på egenhånd.

Dette er et Erasmus + prosjekt, og handler i år om å bekjempe fordommer.