Fra gjengmiljø til bestselgende forfatter

Foran en fullsatt kantine ble stjerneskuddet Oliver Lovrenski intervjuet av våre egne elever.

Torsdag 8. februar fikk vi besøk av Oliver Lovrenski, forfatteren bak fjorårets store boksnakkis «Da vi var yngre». Elevene stilte forventningsfulle og godt forberedt til møtet, der noen hadde fått oppgaven å intervjue forfatteren. Oliver Lovrenski har ikke fullført videregående, og han trodde ikke han skulle leve til han ble 17 år. Nå er han 20 år, bestselgende forfatter og har vunnet Bokhandlerprisen. Han fortalte om sin vei inn i skrivingen og om hva som inspirerer ham. Han snakket om å finne ut av hvem man er, for å ta gode valg i livet og finne mening. 

Elevene fikk gode råd om å ikke stresse med det man ikke kan endre, men gjøre det beste ut av det man kan gjøre noe med. De fikk klare råd om å lese bøker. De folka som lykkes i livet er gode til å snakke for seg, og de har lest bøker. 

Et tydelig budskap var også at vi, mest sannsynlig, fortjener å ha det bra. Vi fortjener det for oss selv, men vi skylder det også til alle rundt oss. Når vi har det bra blir vi gode mot andre. Ingen tvil om at Oliver Lovrenski kan snakke, og at budskapet treffer elevene. Alle skulle nok gjerne ha hørt enda mer, og om noen ennå ikke har lest boka så gjør de det nok nå! Takk for en sterk samtale som berørte oss!

Oliver Lovrenski sitter sammen med bokbaderne - Klikk for stort bildeLovrenski sammen med bokbaderne Karoline Oliegreen

En genuin fyr

Sean (3stc), Sarah (3sta), Goran (2MPA) og Atakilti (2EL) hadde fått oppgaven med å intervjue Oliver. Hvordan opplevde de å snakke med Oliver?

Jeg synes det var veldig artig og lærerikt å gjøre et sånt intervju, sier Sean og fortsetter. Det var gøy å spørre han om boken og hans oppvekst. Jeg synes det var spesielt interessant å høre Oliver snakke om betydningen av biologisk familie og om venner, relasjoner og tette bånd.

Goran opplevde Oliver som en genuin fyr. 

Det som gjorde mest inntrykk på meg var at han klarte å svare så bra i forhold til hvordan boken er skrevet. Jeg forventet at han skulle snakke mer om at han fremstiller seg selv i boken.

Oliver slo meg som en ekte og ordentlig type. Hel ved!, sier Sarah. Det var kjekt å spørre han om boka og få svar på ting jeg lurte på. Det beste var når han snakket om det å komme seg ut av det dårlige miljøet, ta bedre valg, ha troen på at det blir bedre. Og hvordan familien til syvende og sist er dem som man har gjennom hele livet. Som jeg er veldig enig i. Jeg gleder meg til å følge forfatterkarrieren hans videre

Atakilti legger til at Oliver snakket direkte til dem. 

Han svarte så enkelt, det var mulig å forstå for oss alle.