Nyhet: Yrkesfaget Informasjonsteknologi og Medieproduksjon til Rosenvilde

Nå kan du søke Informasjonsteknologi og Medieproduksjon (IKM) på Rosenvilde.

medielærer Anders Hammargren - Klikk for stort bildemedielærer Anders Hammargren Rosenvilde vgs.

  

 

Fra skoleåret 2022/2023 tilbyr Rosenvilde det yrkesfaglige utdanningsprogrammet Informasjonsteknologi og Medieproduksjon (IMK).

– Dette blir et nytt og veldig spennende tilbud i tillegg til det studieforberedende utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon som vi allerede har på her på Rosenvilde, forteller medielærer Anders Hammargren.

Rosenvilde startet opp med medielinje allerede i 2001, som første skole i Asker og Bærum. Skolen har dermed lange tradisjoner og mye erfaring med mediefag. Til høsten er vi klare til å ta imot elever på det nye yrkesfaglige tilbudet.

– Dette yrkesfaget er populært og vil bli et spennende tilbud til ungdommen i Vestre Bærum. Dette er et meget godt valg for de som kan tenke seg å jobbe md IKT eller mediefag senere i livet, sier Hammargren.

 

Praktisk og tett oppfølging

I små klasser vil elevene få tett oppfølging av dyktige faglærere som brenner for fagene sine. På IKM vil elevene få en praktisk opplæring i fagene, og undervisningen vil bli variert.

– Elevene vil lære gjennom praktisk undervisning, og typiske undervisningsprosjekter kan være å produsere direktesendt flerkamera TV-produksjon, lage podcast, kortfilm, reklamefilm, fotografering på location eller i studio, lage reklamekampanjer, produsere ulike former for journalistikk eller sette opp en server, få en datamaskin til å fungere, programmere app eller spill, lage nettsider gjennom design og programmering og mye mer, forteller Hammargren.

Attraktiv kompetanse

Samfunnet blir mer og mer digitalt, noe som innebærer at arbeidslivet i fremtiden har behov for både IKT-medarbeidere og folk med kompetanse innen medieproduksjon.

– Dette utdanningsprogrammet er først og fremst praktisk lagt opp. Elevene skal utvikle praktiske ferdigheter, teknisk forståelse og kreativitet innenfor design, historiefortelling og programmering. Elevene skal forberedes på et digitalt samfunn og arbeidsliv i utvikling ved å gi dem kompetanse innenfor informasjonsteknologi, kommunikasjon og medieproduksjon. Dette er veldig relevant og etterspurt kompetanse å ta med seg videre i livet, uansett hvilken bransje en ender opp i, mener Hammargren.

Yrkesfaget for fremtiden

IKM er et yrkesfag, og det innebærer blant annet ca. 17 timer programfag (linjefagene) i uken. Det innebærer også at elevene kan gå ut i læra etter to år. Det finnes flere retninger når en skal velge fagbrev:

– Elever kan søke seg mot å ta fagbrev som innholdsprodusent, IT-driftstekniker, IT-utvikler, mediedesigner eller medietekniker. Alle de nevnte er fag og kompetanse for fremtiden. Behovet for dyktige IKT- eller mediefolk vil bare vil øke i fremtiden når samfunnet har blitt så gjennomdigitalisert som i dag. Alle arbeidsplasser trenger IKT-kompetanse, og veldig mange bedrifter trenger innholdsproduksjon i en eller annen form. Vi ser også at flere og flere bedrifter velger å ansette egne folk med kompetanse innen medieproduksjon, sier Hammargren.

Valg underveis

Førsteåret (VG1) er et år hvor elevene får teste ut både IKT- og mediefag. Det er et år hvor elevene skal lære det grunnleggende i begge fag. Men på VG2 må det velges retning; enten IKT, eller Medieproduksjon.

Etter fullført og bestått VG2, kan en deretter velge enten å gå ut i læra for å få fagbrev, eller en kan velge å gå VG3 påbygg dersom en heller ønsker å studere på høyskole/universitet.

– Dersom eleven finner ut underveis at de ønsker generell studiekompetanse, så kan de velge VG3 påbygging til generell studiekompetanse. Det faget tilbyr vi her på Rosenvilde. Da vil de de få generell studiekompetanse på lik linje med elever som går ut av studieforberedende utdanningsprogram, og kan søke seg inn på over 80 prosent av studier som tilbys, forteller Hammargren.

Det er verdt å merke seg at elever som velger yrkesfag, ikke trenger å ha fremmedspråk (tysk, fransk eller spansk). De har kun matte 3 timer pr uke på VG1, og norsk har de kun på VG2 (4 timer pr uke). Ser her for fag- og timefordeling.

Lurer du på noe om utdanningsprogrammet Informasjonsteknologi og Medieproduksjon på Rosenvilde?

 

Kontakt medielærer Anders Hammargren, eller avdelingsleder Annikken Falkbu