Ungdomspolitikere fra hele det politiske fargekartet besøkte Rosenvilde nylig.

I oppkjøringen til det politiske rollespillet MiniStortinget 9.-10. februar skriver180 elever nå en politisk sak. De fleste nok for første gang.

Unge høyre - Klikk for stort bilde
Ungdomspolitkere KRFU veileder 2KDA - Klikk for stort bilde
Ungdomspolitikere SU og elev 2KDA - Klikk for stort bilde

 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I forkant har elevene satt seg inn i politiske ideologier, partienes hjertesaker og politiske prosesser. Alle deltakerne tilhører et politisk parti og en fagkomité på Stortinget. Noen har større roller, som minister, politiske rådgivere, stortingspresidenter eller de utgjør den viktige pressen. Alle får brynet seg på høyaktuelle politiske tema.

Tverrfaglig prosjekt
Ved hjelp av retoriske grep fra norskfaget og politisk kunnskap fra samfunnskunnskap trenes elevene til å argumentere for partiets saker. - Tiltak mot svenskehandel, redningspakke til restaurantbransjen under pandemien og nærskoleprinsippet i videregående blir debattert i skolens stortingssal. Vil den politiske uenigheten til slutt felle regjeringen?

Samfunnsengasjement
«Dette var gøy! Jeg vil dra mer på besøk til skoler. Det er viktig at ungdom deltar i politikk, og bruker stemmene sin». Elizabeth Mukendi fra Viken KRFU brenner for nestekjærlighet og bekjempelse av fattigdom. Hun er en snartur innom Rosenvilde på vei til Asker for å holde appell for at Mustafa skal få bli i Norge.

Samfunnsengasjementet fra aktive unge politikere smitter. Noen elever valgte rett og slett å melde seg inn et politisk parti med det samme.

 

Mål for MiniStortinget 2021:
- Enda mer samfunnsengasjerte elever
- Tverrfaglighet og dybdelæring (samfunnsfagene, norsk, mediefag)

- Best mulig faglig og sosialt utbytte innenfor rammen av nødvendige smittevernstiltak
 

 

Tekst: Kristine Horntvedt