Vaffeldagen

 I anledning vaffeldagen deler Restaurant- og matfag to herlige vaffeloppskrifter som vi håper dere vil prøve ut.


Vafler - Klikk for stort bildeVafler Congerdesign/Pixabay   

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lunsjvafler (4- 6 plater)

3 egg

1,5 dl melk

5 ss cottage cheese

1.5 dl havregryn (lettkokte)

½ dl spelt eller hvetemel

1 ts bakepulver

¼ ts salt

  1. Bland alt sammen godt sammen
  2. La røra svelle i ca ½ t før den steikes
  3. Tips til servering: spekeskinke, salat og rømme eller hvitost og paprika

 

Vanlige vafler (ca 12 plater)

3 egg

3 ss sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

50 g smeltet smør

1 dl rømme eller kefir

4 dl melk

2 dl hvetemel

2 dl byggmel eller

«bare» 4 dl hvetemel

  1. Pisk egg og sukker sammen
  2. Ha i alt det andre og bland dette godt sammen
  3. La røren svelle i ca ½ t
  4. Steikes
  5. Serveringstips: Syltetøy, brunost, rømme eller pølse

God fornøyelse!